Barbara Dallosová Kultúra

Open Air kino i v Žiari: ZOZNAM filmov, ktoré si tento rok vychutnáme pod hviezdami!

Aj tento rok sa počas teplých letných večerov niekoľko snímok prenesie z kinosály na plátno vonku. Žiarske Mestské kultúrne centrum (MsKC) pripravilo opäť akciu s názvom Kino na schodoch. Aké filmy prinesie tentoraz?

Ilustračný obrázok k článku Open Air kino i v Žiari: ZOZNAM filmov, ktoré si tento rok vychutnáme pod hviezdami!
Zdroj: TASR

Niekoľko večerov v znamení slovenskej a českej kinematografie pod holým nebom nás čaká už po tretí raz. Premietať sa bude na parkovisku pri MsKC – pred kaviarňou U Shakespeara.

Vstupné na všetky filmy kina na schodoch je zdarma, začiatok premietania vždy po západe slnka, kedy nastanú vhodné podmienky na premietanie, čiže približne okolo 21:00 hodiny. V prípade, že nebude exteriérovému kinu priať počasie, premietanie sa presunie do kinosály Kina Hron v MsKC.

Program Kino na schodoch 2015

21.7. – Donšajni
Roztopašná komédia od oscarového režiséra o vášni pre život, hudbu a ženy. Svet opery zbavený pozlátka, ktorý prinesie príbeh o láske a sklamaní, o hudbe a milovaní, a o celoživotnej slabosti pre operné speváčky. To všetko s nadsázkou a humorom typickým pre Menzelove filmy.

22.7. – Pojedeme k moři
Hrdinom príbehu je 10-ročný chlapec Tomáš. K narodeninám dostane kameru a rozhodne sa, že nakrúti film ako Miloš Forman. Stane sa tak rozprávačom, kameramanom aj režisérom hlbokého ľudského príbehu, v ktorom spoznáme jeho rodinu, školu, kamarátov, … a detektívne pátranie za otcovým tajomstvom.

28.7. – Zakázené uvoľnení
Výbušná konverzačná a situačná komédia sa odohráva jedného večera v zapadnutej dedinskej krčme. Čo všetko sa môže povedať a stať, keď sa opijú unesená nevesta, ženský svedok jej ženícha a životom ostrieľaná barmanka…?

29.7. – Nežné vlny
Sympatický Vojta je nesmelý a jeho rodina šibnutá. Cholerický otec z neho chce mať závodného plavca a milujúca maminka vidí v synovi talentovaného pianistu. Lenže Vojta má celkom iné priority – predovšetkým ryšavú spolužiačku Elu, okúzľujúcu akvabelu, ktorá odchádza za železnú oponu…

Na niekoľko letných kinovečerov vonku sa tento môžeme tešiť i v Kremnici. Tam sa toto leto historicky po prvý raz zastaví filmový autobus Bažant Kinematograf. Pozrite si PROGRAM.

Foto: ilustračnné
Zdroj: www.mskcentrum.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM