Martin Károly Kremnica

Oprava cesty sa skončila. Ďalšia je v nedohľadne!

Vodiči prechádzajúci cestou medzi Žiarom a Kremnicou sa pravdepodobne potešili, že opravovať sa bude dlhší úsek 14 km rozbitej vozovky. Takmer pol milióna eur ale stačilo len na 2,5 km.

Ilustračný obrázok k článku Oprava cesty sa skončila. Ďalšia je v nedohľadne!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Výmena koberca pri Bartošovej Lehôtke začala začiatkom minulého týždňa. V nedeľu ale asfaltovanie skončilo. „Začiatok úpravy je v obci Bartošova Lehôtka v mieste pracovnej spojky v minulosti opravovaného úseku cesty pred križovatkou s cestou III/050080. Koniec úpravy je opäť v mieste pracovnej spojky úseku opravovanom v roku 2010 pred obcou Horná Ves, celkovo je to 2,5 km,“ uviedla pre žiar24 Iveta Fedorová, hovorkyňa Slovenskej správy ciest.

Na tento úsek sa minulo 473 isíc eur. „Vozovka vykazovala pozdĺžne a priečne trhliny, miestami sieťový rozpad obrusnej vrstvy vozovky, a v úseku sa nachádzalo množstvo pôvodných vysprávok,“ vysvetľuje ďalej Fedorová.

Práce sú už v danom úseku ukončené. V prvom decembrovom týždni bude prebiehať osádzanie zvislého a vodorovného dopravného značenia a osádzanie zvodidiel.

Daný úsek sa rieši v rámci akcie Eliminácia bezpečnostných rizík, v rámci ktorej sa rieši v BB kraji 11 úsekov.

Oprava cesty sa skončila. Ďalšia je v nedohľadne!
6
Galéria
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM