Správy Samospráva

Oprava žiarskych chodníkov a ciest pokračuje: Dočká sa aj známe parkovisko

Okrem chodníkov a ciest čaká rekonštrukcia aj sídliskové parkovisko či niektoré vnútrobloky. Čítajte viac o plánoch radnice.

Ilustračný obrázok k článku Oprava žiarskych chodníkov a ciest pokračuje: Dočká sa aj známe parkovisko
Zdroj: Dnes24.sk

V Žiari nad Hronom začínajú v týchto dňoch s druhou etapou opráv ciest a chodníkov. Opravy sa dočká aj parkovisko na Svitavskej ulici, ktoré je už dlhšie obdobie v zlom stave. Po rekonštrukcii na ňom pribudnú aj parkovacie miesta pre zdravotne postihnutých.

Verejné obstarávanie na opravu ciest a chodníkov vyhrala spoločnosť Strabag. Z mestského rozpočtu bolo na túto etapu prác vyčlenených 99 000 eur.

,,Ako prvé prídu na rad prípravné práce, napríklad opravy a doplnenie obrubníkov či stavebné úpravy kanalizačných otvorov. Až potom samotné frézovacie a búracie práce a asfaltovanie," informuje na svojej internetovej stránke mesto Žiar nad Hronom.

Okrem parkoviska na Svitavskej ulici bude v rámci druhej etapy opravená aj betónová plocha na ulici A. Dubčeka pred bytovým domom č. 377, okruh vnútroblokových ciest na uliciach Dukelských hrdinov, A. Kmeťa a Štefana Moysesa, chodníky na uliciach Dukelských hrdinov, SNP a Hviezdoslavovej.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM