Martin Károly Rôzne

Originálne torty: Pozrite, čo vytvorili amatérski cukrári!

Na prvý pohľad sú na zjedenie. 15 šikovných cukrároch z piatich okresov sa prihlásilo do prvého ročníka originálnej súťaže. Tieto výtvory môžete ešte aj zajtra vidieť v žiarskom Pohronskom osvetovom stredisku. O víťazovi rozhodnú aj vaše hlasy!

Ilustračný obrázok k článku Originálne torty: Pozrite, čo vytvorili amatérski cukrári!
Zdroj: Dnes24.sk

BBSK – Pohronské osvetové stredisko v týchto dňoch organizuje 1. ročník krajskej súťaže neprofesionálnej a profesionálnej cukrárenskej tvorby. Do súťaže o najkrajšiu tortu sa prihlásilo 15 šikovných cukrárok z piatich okresov (Žiar nad Hronom, Veľký Krtíš, Zvolen, Krupina, Prievidza). Súťažiace sú rozdelené do dvoch skupín:

Amatérski, profesionálni cukrári ale aj študenti mali možnosť výberu z troch tém. Detská torta, slávnostná torta a torta bez vymedzenia témy,“ vysvetľuje pravidlá súťaže, Diana Martinčeková z Pohrosnkého osvetového strediska v Žiari nad Hronom.

Víťaz bude známy v sobotu

Porota v zložení Ján Michna, predseda Banskobystrického klubu kuchárov a cukrárov ZSKC a bratia Ladányiovci, úspešní cukrári z televíznej relácie Najlepšie slovenské torty a autori torty pre víťaza súťaže Československo má talent rozhodnú o víťazkách v sobotu 12. 10. 2013 v priestoroch Pohronského osvetového strediska. O najkrajšiu tortu môžu hlasovať aj návštevníci výstavy, ktorá potrvá do zajtra 11. 10. 2013. Výstava je otvorená do 18:00.

Tvorivé cukrárenské dielne aj pre deti

Ak vás cukrárenské umenie baví, môžete sa v ňom aj zdokonaliť. Naučiť sa rôzne triky. „V priestoroch Pohrosnkého osvetového centra v Žiari prebiehajú tvorivé dielne pre deti aj dospelých, na ktorých sa môžete naučiť vyrábať postavičky z marcipánu, čokoládové dekorácie a zdobiť mini tortičky. A k dispozícii je aj predaj cukrárenských pomôcok,“ dodáva na záver Martinčeková.

Foto: BBSK POS Žiar nad Hronom

Najkrajšia torta
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM