Rôzne Správy

Originálny program s deťmi na skok od Žiaru: Prekážkové preteky v ruinách hradu

Prekážkový beh s preskakovaním, podliezaním, či triafaním na terč na netypickom mieste. Na Revišti chystajú King race, za toto vás ratolesti nedajú za nič.

Ilustračný obrázok k článku Originálny program s deťmi na skok od Žiaru: Prekážkové preteky v ruinách hradu
Zdroj: TASR

Možnosť vyskúšať si prekážkové preteky na netypickom mieste hradnej zrúcaniny ponúkne podujatie King race, ktoré v sobotu 3. augusta organizujú na hrade Revište pri Žarnovici. Združenie na záchranu hradu Revište pokračuje aj v auguste ponukou športovo – kultúrnych podujatí v rámci Leta na hrade.

Prekážkový beh s hromadným štartom budú môcť deti absolvovať v dvoch vekových kategóriách, do sedem rokov a od sedem do 13 rokov. Miroslav Seget zo združenia priblížil, že budú musieť zdolať viacero prekážok preskakovaním či podliezaním, vyskúšajú si tiež triafanie na terč a ukáže sa tiež, či vedia udržať balans. Keďže ide o náročný terén. dôležité je, aby deti zvolili vhodnú obuv.

V sobotu 17. augusta sa na hrade bude konať tradičné a zároveň najväčšie podujatie, ktoré tu organizujú – Noc hradov a zrúcanín. Okrem šermiarov budú pripravené viaceré aktivity pre deti, no a za tmy sa na hrade objavia aj strašidlá.

Leto na hrade ukončia v sobotu 31. augusta detskou brigádou. ,,V rámci celého leta organizujeme hlavne podujatia pre deti, detská brigáda je takým vyvrcholením. Posledný prázdninový deň môžu deti pomôcť stavať na hrade," dodal Seget.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM