Kultúra Rôzne Správy

Otváračka leta na Počúvadle: Budenie sitnianskych rytierov láka na program pre rodiny

Prví plavci už vody obľúbeného tajchu okúsili, oficiálne otvorenie je ale ešte len pred nami. Chystá sa tradičná akcia, Budenie sitnianskych rytierov.

Ilustračný obrázok k článku Otváračka leta na Počúvadle: Budenie sitnianskych rytierov láka na program pre rodiny
Zdroj: TASR

Letnú sezónu na Počúvadlianskom jazere pri Banskej Štiavnici už tradične otvorí podujatie určené pre rodiny s deťmi pod názvom Budenie sitnianskych rytierov. Tento rok sa uskutoční v sobotu 10. júna.

,,Aj keď už letné počasie prilákalo prvých plavcov, veríme, že podujatie sa vydarí, bude príjemne a príde čo najviac ľudí," uviedol Rastislav Marko z banskoštiav­nického mestského úradu.

V programe podujatia budú detské divadelné predstavenia, cirkusový workshop, ukážky práce kriminalistu, súťaže so skautmi, no a o zábavu sa postará zabávač a animátor Erik Forgáč. Mesto zabezpečilo pre záujemcov aj bezplatný autobus, s odchodom od mestského úradu o 11.30 h a s ďalšími piatimi zastávkami. Z Počúvadlianskeho jazera pôjde autobus naspäť do mesta o 18.00 h.

Jazero Počúvadlo patrí medzi najpopulárnejšie tajchy – banské vodné nádrže – nachádzajúce sa v okolí Banskej Štiavnice, lokalite zapísanej do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Rozlohou najväčšia vodná plocha v okolí ponúka počas letných mesiacov zaujímavé možnosti na kúpanie a oddych pri vode, ale aj pre rybárov. Okolie tajchu patrí medzi vyhľadávané aj vďaka tomu, že je nástupným miestom viacerých turistických trás vrátane najpopulárnejšej, ktorá vedie na bájne Sitno.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM