Barbara Dallosová Rôzne

Otváračka tajchovej sezóny: Parádny celodenný program na Počúvadle!

Jeden z najpopulárnejších banskoštiavnických tajchov je pripravený zahájiť sezónu. Budenie sitnianskych rytierov ponúkne program pre celú rodinu.

Ilustračný obrázok k článku Otváračka tajchovej sezóny: Parádny celodenný program na Počúvadle!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Pod heslom Hýbeme sa, bavíme sa! sa uskutoční v sobotu 11. júna pri jazere Počúvadlo ďalší ročník Budenia sitnianskych rytierov. Organizátori sa tentoraz rozhodli, že prostredníctvom tohto podujatia podporia u detí zdravší životný štýl.

,,Prvýkrát v histórii podujatia bude súčasťou programu aj individuálny rodinný výstup na Sitno. Počas neho budú môcť deti od 10. do 15. hod. plniť na niekoľkých zastávkach úlohy, ktoré pre nich pripravili štiavnickí skauti," informoval Rastislav Marko z banskoštiav­nického mestského úradu.

Po úspešnom absolvovaní všetkých úloh a dosiahnutí vrcholu legendárneho kopca bude nasledovať zostup k tajchu Počúvadlo, pri ktorom bude od 13.00 hod. program za účasti zabávača a animátora Erika, Banskobystrického divadla na Rázcestí či klaunov Pika a Nika. Chýbať nebudú ani zástupcovia Slovenského Červeného kríža. Tí naučia deti, ako ošetriť prípadné malé zranenia, ktoré by sa mohli vyskytnúť počas letných prázdnin.

Pre záujemcov pripravili organizátori – mesto Banská Štiavnica, OZ Sitnianski rytieri a OOCR Región Štiavnica aj bezplatný autobus s odchodom 10.30 hod z Banskej Štiavnice a späť o 18.00 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM