Martin Károly Rôzne

Otvorili ďalšie kúpalisko: Teplice lákajú blahodárnou vodou

Prvých návštevníkov už privítalo aj termálne kúpalisko v Sklených Tepliciach. Ľudia môžu nájsť relax dokopy v troch bazénoch. Ich voda je vyhľadávaná pre blahodárne účinky. Areál dodnes prevádzkuje obec, ktorá aj takto rieši zamestnanosť ľudí z dedin

Počas sezóny tam nájde prácu 8 až 15 Tepličanov. Na investície do kúpaliska však obec peniaze nemá a tak by privítala investora. Samospráva každý rok však dáva financie na skvalitnenie služieb a úpravu areálu. „Samozrejme, aj my by sme možno privítali nejakého partnera, s ktorým by sme sa mohli podieľať na nejakom rozšírení areálu či skvalitnení služieb,“ podotkol starosta Ľubomír Meliš.

[blockquote]Kú­pajúci sa tak majú k dispozícii celkom tri bazény – plavecký, sedací – rekreačný a detský. Všetky tri sú plnené termálnou vodou z miestnych prameňov, ktoré využívajú aj v priľahlých liečebných kúpeľoch. V obci majú k dispozícii aj dostatok ubytovacích kapacít. Termálnu vodu, ktorou plnia bazény, vyhľadávajú turisti najmä kvôli jej blahodarným účinkom na nervové ochorenia a ochorenia pohybového aparátu. [/blockquote] „Kúpalisko je otvorené od piatka 25. mája. Mimo sezóny, teda v máji a júni, bude otvorené denne od 10.00 do 17.00 hodiny okrem pondelka, a od júla do konca augusta bude otváracia doba denne od 9.00 do 18.00 hodiny,“ doplnil Meliš.

Blahodarné účinky termálnej vody zo Sklených Teplíc boli známe už pred niekoľkými storočiami. V súčasnosti sa tu využíva niekoľko termálnych prameňov s teplotou od 37 do 52,3 stupňa Celzia. Miestna termálna voda patrí k síranovým, vápenato-horečnatým vodám a je predurčená na liečbu ochorení pohybového a nervového ústrojenstva.

žiar24/tasr foto: www.sklene-teplice.sk

[color=#cc0000]­Súvisiace články [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.133508_Prve-kupalisko-uz-otvorili,–problemy-v-Kremnici]Prvé kúpalisko už otvorili, problémy v Kremnici[/link] [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.133581_Z-kremnickeho-kupaliska-rybnik?-Problemy-s-pristupom---]Z kremnického kúpaliska rybník? Problémy s prístupom…[/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM