Barbara Dallosová Kultúra Rôzne Správy

Ozvláštnite si víkend: Tipy na akcie v Žiari a okolí

Decembrový víkend prináša niekoľko možností ako si vyvetrať hlavu po náročnom týždni a zároveň nasať predvianočnú náladu :)

Ilustračný obrázok k článku Ozvláštnite si víkend: Tipy na akcie v Žiari a okolí
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Predvianočný koncert v kostole

piatok o 17:45 hod., Kostol Sedembolestnej Panny Márie, Žiar nad Hronom
Tradičný koncert v atmosfére žiarskeho nového kostola v podaní žiakov a pedagógov Základnej umeleckej školy Zity Strnadovej-Parákovej v Žiari nad Hronom.

KOPA9: Ancijáša môjho

sobota o 16:50 hod., Divadelná sála MsKC, Žiar nad Hronom
Prvé divadelné predstavenie žiarskeho zoskupenia divadelníkov KOPA9 o tom, ako muflón Ancijáš cestoval vo svojich tepláčikoch po celom svete a zistil, že pomáhať druhým je fantastické.

B. Višňanský: Piano unplugged

sobota o 18:00 hod., U Shakespeara, Žiar nad Hronom
Malá scéna MsKC predstaví ďalšiu výraznú osobnosť hudobnej scény Žiaru nad Hronom, ktorou je muzikant a spevák Branislav Višňanský, známy z účinkovania v žiarskej kapele Radiopieces. Tento raz sa vám predstaví sólo s vlastnými skladbami za sprievodu klavíra.

Adventný koncert na hrade

nedeľa, Mestský hrad, Kremnica
Adventný koncert patrí neodmysliteľne k predvianočnému času v Kremnici. Tento rok na ňom vystúpia kremnický rodák, operný spevák Jozef Benci, a organista Ján Vladimír Michalko. Koncert začne o 18.00 hodine v Kostole sv. Kataríny, Vianoce na hrade však začnú už popoludní o 15.00 hodine vianočnými mini trhmi, súčasťou ktorých bude živý betlehem.

Janko Kulich & Kolegium V DIVADLE

nedeľa o 18:00 hod., Divadelná sála MsKC, Žiar nad Hronom
Špeciálny koncertný program k 4. narodeninám kapely ponúkne staršie, ale aj úplne nové piesne v aranžmánoch pre veľkú skupinu, ktorú špeciálne pre túto príležitosť doplnia vynikajúci muzikanti Martin Huba na elektrickej gitare, Igor Haveta na bicie a Branislav Višňanský na klavír.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM