Barbara Dallosová Rôzne Správy

Pandémia na FOTKÁCH: Zábery zo Žiaru a okolia, ktoré by sme ešte pred rokom nechápali

Pandémia zmenila aj bežné výjavy zo života v meste. Pozrite si niekoľko záberov, ktoré by sa nám ešte pred pár mesiacmi zdali ako z iného sveta.

Ilustračný obrázok k článku Pandémia na FOTKÁCH: Zábery zo Žiaru a okolia, ktoré by sme ešte pred rokom nechápali
10
Galéria
Zdroj: TASR

Niekoľkometrový rad na poštu, rokujúci poslanci v rúškach a ďaleko od seba či ľudoprázdne ulice počas nedieľ. Od marca začínal život v meste vyzerať inak, než sme si kedykoľvek predtým vedeli predstaviť. Hoci opatrenia sa už pomaly uvoľnujú, na zvláštne nálady počas uplynulých týždňov zrejme tak ľahko nezabudneme.

Pandémia vyhlásená v súvislosti s novým koronavírusom zatvorila školy a prevádzky a zakryla ľuďom polovice tvárí. Priniesla ale aj momenty, aké by sme inokedy zrejme nezažili. Žiarska kapela Janko Kulich a Kolegium koncertovala v meste aj okolí pod oknami a balkónmi.

V obciach s menšími kostolmi stále nie je výnimočné vidieť omšu pod holým nebom. Nad slovom rúškomat sa nikto nepozastavuje. Pred pár mesiacmi by sme netušili čo to je, dnes stoja v meste rovno dva. Pozrite si v priloženej galérii zábery, ktoré vznikli v Žiari nad Hronom a okolí počas pandémie koronavírusu.

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte Facebook Dnes24.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM