Barbara Dallosová Správy

Pár mesiacov po voľbách sa obyvatelia blízkej obce vyberú k urnám opäť: Starosta sa mandátu vzdal

Komunálne voľby, ktoré mali na čelá miest a obcí postaviť nových predstaviteľov na štyri roky, sa konali v novembri. V neďalekej dedine sa ale v júni budú hlasy zbierať znova.

Ilustračný obrázok k článku Pár mesiacov po voľbách sa obyvatelia blízkej obce vyberú k urnám opäť: Starosta sa mandátu vzdal
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Obyvatelia Dolnej Trnávky pôjdu v polovici júna opäť k volebným urnám. Obec je jednou zo 14 slovenských obcí, kde sa v tento deň budú konať opakované voľby starostov a obecných poslancov.

Dolnotrnavčania si budú starostu voliť 13.júna. Miestna volebná komisia zaregistrovala dvoch kandidátov: 51-ročného dispečera Dušana Kopčana (NEKA) a 37-ročnú projektovú manažérku Katarínu Lajčiakovú (NEKA), ktorá v súčasnosti starostu odstúpeného z funkcie zastupuje.

Ako potvrdila Helena Najšlová z Okresného úradu v Žiari nad Hronom, bývalý starosta obce Juraj Tesák (NEKA), ktorého si obyvatelia zvolili do funkcie v minuloročných komunálnych voľbách, sa vzdal svojho mandátu. Juraj Tesák po novembrových voľbách vystriedal na starostovskej stoličke Miroslava Grekča. Pred Grekčom bol Tesák starostom Dolnej Trnávky tri volebné obdobia za sebou (1998 – 2002, 2002 – 2006, 2006 – 2010).

Zdroj: TASR/ Dnes24.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM