Martin Károly Iné športy

Paráda v kimonách: Karatisti s tromi majstrovskými titulmi!

Parádny úspech! Žiarski karatisti zabojovali aj v disciplíne, ktorá im nie je až tak blízka. Zúčastnili sa otvorených majstrovstiev Šito ryu asociácie. V konkurencii 27 klubov zo Slovenska a Maďarska, ani jeden zo štyroch Žiarčanov neobišiel naprázdn

Týždeň po úspechoch na oficiálnych majstrovstvách republiky čakali našich karatistov z MŠK Žiar nad Hronom Otvorené majstrovstvá Slovenskej Šito ryu asociácie – čiže štýlové majstrovstvá Slovenska. V karate sa súťaží v štyroch štýloch – goju ryu, šito ryu, wado ryu a šotokan. Rozdiely medzi jednotlivými štýlmi sú pre laika hlavne v súborných cvičeniach kata.

Napriek tomu, že u nás v klube cvičíme v štýle goju ryu, týchto majstrovstiev sa zúčastňujeme už pár rokov hlavne v disciplíne kumite, kde dosahujeme pekné výsledky,“ vysvetľuje tréner žiarskych karatistov Ľubomír Striežovský.

Majstrovstiev, ktoré sa konali tento rok 26. mája 2012 v Nových Zámkoch, sa za žiarsky klub zúčastnili štyria pretekári. V konkurencii kataristov z 27 klubov zo Slovenska a Maďarska si počínali opäť výborne a všetci sa medailovo presadili. Prvá do bojov nastúpila** Veronika Víglašská**. Po tesnej prehre 0:1 so skúsenejšou pretekárkou v semifinále sa umiestnila na treťom mieste.

Zvyšok výpravy tvorili už skúsení pretekári a bolo to vidieť aj na ich výkonoch, keď nikto z nich nenašiel premožiteľa a tak si domov odniesli najcennejšie medaile a poháre víťazov. Majstrami Slovenska Šito ryu asociácie sa vo svojich kategóriách stali Nina Jelžová – športový zápas dievčatá 10–12 ročné do 45 kg, Martina Tatárová – športový zápas dievčatá 13–15 ročné nad 50 kg a Michal Výrostko – športový zápas chlapci 10–12 rokov do 45 kg.

Mgr. Ľubomír Striežovský, tréner Karate klub MŠK Žiar nad Hronom www.karatezh.sk

karate nz
13
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM