Martin Károly Futbal

Parádny výkon žiarskych futbalových nádejí: Za chrbtom im zostala celá slovenská špička!

Chlapci vo futbalovej prípravke FK Pohronie U11 opäť zabodovali vo veľkom. Na turnaji v Badíne porazili kompletne celú slovesnkú špičku v tejto kategórii. Jasne dali na javo, že sa s nimi počíta!

Ilustračný obrázok k článku Parádny výkon žiarskych futbalových nádejí: Za chrbtom im zostala celá slovenská špička!
Zdroj: Dnes24.sk

Halový turnaj prápraviek pre ročníky 2003 sa uskutočnil v sobotu 25. januára v Badíne. Okrem tímu AS Trenčín sa tu stretla celá slovenská špička tejto vekovej kategórie, ktorá mala už nejaké zápasy a turnaje v nohách. Pre malých Žiarčanov to boli prvé zápasy v tomto roku, dokonca prvý halový turnaj od 2.marca 2013. Vtedy sa naposledy predstavili v hale na medzinárodnom turnaji v Košiciach.

Výborné druhé miesto

Napriek tomu sme sa zhostili hry na palubovke celkom dobre a obsadili výborné druhé miesto z 10-tich kvalitných družstiev hneď za súperom zvučného mena Baníkom Ostrava,“ hodnotia výkon svojich zverencov tréneri Rastilav a Radoslav Urgela.

Tréneri: Chlapci ešte nešli na plný výkon!

Podľa trénerov ale nie všetky zápasy vyšli podľa očakávania a nie všetci hráči podali optimálne výkony. Prehrali síce len raz, aj to v základnej skupine s FC Nitra (1:3), kde už ako istý postupujúci prestriedali hráčov, ktorí hrali menej v iných zápasoch a dali sme si smolné dva vlastné góly.

"Musím však vyjadriť spokojnosť hlavne s prístupom hráčov a ich adaptáciou na hru v hale, keďže sme sa rozhodli pre iný spôsob a model prípravy ako väčšina tímov. Pochváliť by som chcel celý kolektív aj za vystupovanie a bojovnosť, keď sme dokázali napriek nepriaznivému stavu v niektorých zápasoch zdvihnúť hlavy, ukázať našu silu a kvalitu, dodáva tréner.

Pohronie medzi TOP mužstvami!

Turnaj bol podľa trénerov výbornou konfrontáciou TOP mužstiev zo Slovenska. „Sme radi, že sme sa ho mohli zúčastniť a stretnúť sa s najlepšími. Čo ma trochu mrzí, bolo veľmi veľa zahodených gólových príležitostí, ktoré nás obrali v zápasoch o niektoré body, ale najmä o celkové sily, ktoré nám potom chýbali. Body však v konečnom účtovaní neboli to podstatné. Skôr to, že sme vlastnou hrou a vystupovaním opäť raz presvedčili všetkých súperov, že s nami musia vážne rátať, ale najmä potešili našich priaznivcov, ktorí nás prišli povzbudiť. Ďakujeme za ich podporu!“ dodávajú na záver tréneri Rastislav a Radoslav Urgela.

HALOVÝ TURNAJ PRÍPRAVIEK U11 (Badín, 25.01.2014)  – 1 × 15 min, 4 + 1

** SKUPINA B: **
1. FK Pohronie  - MŠK Žilina  2:0, góly: Urgela, Tatár
2. FK Pohronie – MFK Košice 2:2, góly: Urgela, Tatár
3. FK Pohronie – ŠK Slovan Bratislava 2  2:1, góly: Urgela, Hric
4. FK Pohronie – FC Nitra  1:3, gól: Bohuš

4 zápasy  2 – 1 - 1 so skóre 7:6, 7 bodov  a postup do finálovej skupiny z prvého miesta
FINÁLOVÁ SKUPINA:
5. FK Pohronie – FK Jupie Banská Bystrica  2:2, góly: Rosenberg, Urgela
6. FK Pohronie – FC Spartak Trnava  2:0, góly: Kukučka T., Urgela
7. FK Pohronie – FC Baník Ostrava  2:2, góly: Urgela (2)

3 zápasy  1 - 2 - 0 so skóre 6:4, 5 bodov a celkové 2.miesto (*do finálovej skupiny sme si preniesli 3 body zo zápasu so Slovanom Bratislava)

Zostava: Žember, Krištof,  Pivarči, Tatár, Urgela, Skučka, Bohuš, Rosenberg, Sučák, Krčmár, Beňo R., Kukučka T., Rajčan, Hric, Ščepko
Strelci gólov: Urgela (7), Tatár (2), Rosenberg, Bohuš, Hric, Kukučka T. 
Umiestnenie: 2. miesto   3 - 3 - 1 so skóre 13:10   12 bodov
Konečné poradie turnaja: 1. FC Baník Ostrava (ČR), 2. FK Pohronie, 3. FK Jupie Banská Bystrica, 4. FC Spartak Trnava, 5. ŠK Slovan Bratislava 2, 6. FC Nitra, 7. ŠK Slovan Bratislava 1, 8. MŠK Žilina, 9. MFK Ružomberok, 10. MFK Košice

Chlapci z FK Pohronie bodujú vo veľkom
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM