Barbara Dallosová Rôzne Správy

Parkovanie cez stĺp? Žiarčania sa čudujú, radnica vysvetľuje, FOTO

Parkovacie miesta, z ktorých vyrastá stĺp verejného osvetlenia, neunikli pozornosti Žiarčanov. Mesto vysvetľuje, čo tým myslelo.

Ilustračný obrázok k článku Parkovanie cez stĺp? Žiarčania sa čudujú, radnica vysvetľuje, FOTO
7
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Parkovacie miesta so šikmým státím pribudli v uplynulých dňoch pozdĺž Sládkovičovej ulice. Krátko po namaľovaní vodorovného značenia si ale Žiarčania všimli niečo nezvyčajné. Z niektorých parkovacích miest za druhou základnou školou uprostred vyrastajú stĺpy verejného osvetlenia. Fotky parkovacích miest s lampou v strede sa ujali aj na Facebooku, kam ich nezávisle od seba zavesilo niekoľko obyvateľov.

Spontánny nápad

Nás na situáciu upozornil čitateľ, ktorý s úsmevom poznamenal, že zrejme pôjde o parkovanie pre motorky. Pýtali sme sa preto kompetentných. Ako pre Žiar24 uviedol hovorca Kancelárie primátora mesta Martin Baláž, miesta, do ktorých zasahujú lampy, pôvodne nemali byť označené ako parkovacie. Počas realizácie dopravného značenia sa ale vynoril nápad.

,,Vznikla spontánna myšlienka, že by tieto miesta mohli slúžiť ako parkovacie miesta pre motocykle. Označili sme teda aj tie, avšak sú tam umiestnené zábrany, aby bolo jasné, že nejde o parkovacie miesto pre auto. Podali sme žiadosť na Okresný dopravný inšpektorát, ktorý nám tento zámer musí schváliť," vysvetľuje Baláž.

Rozhodnú dopravní inžinieri

Ak inšpektorát miesta ako parkovanie pre motorky neodklepne, mesto podľa Baláža vodorovné značenie zatrie a miesta, kde sú osadené lampy, nebudú parkovacími miestami vôbec. ,,V prípade, že by nám tento zámer odobrili, tak sa dajú pri tej lampe umiestniť aj dve motorky a bude to oficiálne označené ako parkovacie miesto pre motocykle," dodáva.

Na celej Sládkovičovej ulici vytvorilo mesto 56 nových parkovacích miest. Ako odôvodňuje radnica, šikmé státie bolo najlepším riešením a dovolilo tak vzniknúť väčšiemu počtu miest.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM