Správy

Parkovanie v Kremnici po novom: Radnica rozdelí mesto na zóny

Súčasné riešenie parkovania je podľa radnice neefektívne. Zavádza teda celkom nový systém.

Ilustračný obrázok k článku Parkovanie v Kremnici po novom: Radnica rozdelí mesto na zóny
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Kremnická samospráva chystá zmeny vo využívaní vyhradených parkovísk. Podľa Mariána Sikoraia, vedúceho oddelenia výstavby a životného prostredia Mestského úradu v Kremnici, je totiž súčasný systém neefektívny. Nové pravidlá parkovania sa dotknú približne 120 takýchto miest.

Systém je neefektívny

,,Vyhradené parkoviská sa budujú len pri bytových domoch a slúžia na dlhodobé státie, osem hodín a viac," priblížil Sikorai. V súčasnosti sú tieto vyhradené parkovacie miesta vyznačené značkou a špecifikované evidenčným číslom vozidla.

,,Pri počte vozidiel, ktoré sú, neustále dochádza k zmenám vozidiel. Tento systém sa nastavil približne v roku 2008. Za osem rokov sa však tak obmenili vozidlá, že sme stratili prehľad, kto kde stojí," podotkol Sikorai s tým, že systém je už tak v súčasnosti neefektívny.

Nové rozdelenie na zóny

Po novom budú jednotlivé lokality rozdelené do zón. Stojiská a parkoviská budú podľa neho označené písmenom a číslom ako napríklad A1. Toto označenie budú mať obyvatelia aj na parkovacích kartách, pričom ju budú môcť použiť na viacero áut. Parkovacia karta však bude musieť byť vždy viditeľná za sklom.

So zavádzaním nového systému začnú podľa Sikoraia postupne. Už v jarných mesiacoch sa pustia technické služby do obnovy vodorovného a zvislého značenia. ,,Začať by sme chceli na Dolnej ulici, kde je najkritickejšia situácia," dodal Sikorai s tým, že o zmene poplatkov za užívanie týchto miest zatiaľ samospráva neuvažuje.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM