Martin Károly Kremnica

Parkovisko na Skalke tento rok? Zabudnite...

Výstavba parkoviska na Skalke, ktorú chce na mestských pozemkoch realizovať súkromný investor, sa pravdepodobne oddiali. Mestskí poslanci totiž z rokovania mestského zastupiteľstva stiahli materiál hovoriaci o zámere prenajať tieto pozemky a zhodli s

Podľa marketingového manažéra spoločnosti Skalka aréna Petra Hyžu sa tým celý proces spomaľuje a ak sa téma prenájmu pozemkov pred letom neuzavrie, bude zložité vybudovanie parkoviska zrealizovať ešte pred nastávajúcou lyžiarskou sezónou 2012/2013.

Predmetom budúcich rokovaní tak bude najmä cena, za ktorú sa majú pozemky prenajať. Uznesenie, ktoré už v minulosti poslanci schválili, hovorí o sume tri eurá za jeden štvorcový meter (m2), pričom ide o pozemky s výmerou 11.000 m2. Vzhľadom na to, že parkovisko nebude priamo slúžiť na podnikateľské účely, však nie je táto suma podľa Hyžu prijateľná. Proti navrhovanej cene vystúpili aj viacerí mestskí poslanci, zdá sa im totiž vysoká.

Parkovanie na Skalke je v súčasnosti najmä v zimnom období problematické. Projekt spoločnosti Skalka aréna počíta s tým, že parkovisko by malo mať celkove 250 parkovacích miest pre osobné vozidlá a 10 parkovacích miest pre autobusy. Chýbať by nemala ani zastávka pre linkový autobus. Kapacita dnešného parkoviska je maximálne 70 parkovacích mi­est.

žiar24/tasr [color=#cc0000]­Súvisiace články [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.134098_Pre­najom-parkoviska-celi-kritike–Dalsi-poslanec-to-vzdal!]Prenájom parkoviska čelí kritike. Ďalší poslanec to vzdal![/link] [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.132342_Par­kovisko-na-Skalke?-Takto-by-malo-vyzerat---]Parkovisko na Skalke? Takto by malo vyzerať…[/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM