Martin Károly Správy

Záznam tlačovky: Peter Antal chce zlepšiť mesto 25 bodmi

Peter Antal na dnešnej tlačovke oficiálne oznámil, že bude kandidovať na post primátora Žiaru, v doplňujúcich voľbách. Zároveň predniesol 26 bodový zoznam úkonov, z ktorých časť chce stihnúť ešte do volieb. Pozrite si kompletný záznam.

Ilustračný obrázok k článku Záznam tlačovky: Peter Antal chce zlepšiť mesto 25 bodmi
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Peter Antal nechce, podľa jeho slov, do predčasných volieb, ktorých termín ešte nie je známy, len sedieť na primátorskej stoličke. Vypracoval teda zoznam úloh, ktoré by podľa neho mali zlepšiť kvalitu života Žiarčanov.

Ambiciózny zoznam dnes predniesol na tlačovej konferencii. „Táto vízia je koncipovaná tak, že aj keby som sa v doplňujúcich voľbách nestal primátorom, predpokladám, že sa s ňou asi nebude mať problém stotožniť ktokoľvek iný, komu záleží na tom aby toto mesto moderné, bezpečné, s bohatými možnosťami na relax, šport, či spoločenské vyžitie,“ uviedol dnes Antal.

Kortina na prvom mieste

V zozname tém a riešení Antal hovorí o problematickej nelegálnej osade Kortína, o možnosti stabilizovania cien za dodávky tepla pre domácnosti v Žiari, takisto si trúfa aj na stabilizovanie platieb za odpad pre Žiar nad Hronom.

Bokom neostali ani plány na rekonštrukciu športovej haly, doriešenie prevádzky zimného štadióna, či otvorenie futbalového štadióna zo strany parku. Mesto pod jeho vedením, chce byť aj najtransparen­tnejším mestom na Slovensku.

Antal: Mestskú políciu vnímam skôr ako parkovaciu službu

Z tzv. Bieleho domu chce postupne spraviť opäť centrum úradov. Bokom neostali ani mestskí policajti, ktorých zastupujúci primátor vidí skôr ako parkovaciu službu. Zlepšiť by sa malo aj osvetlenie na prechodoch pre chodcov a v parku sa má vybudovať oddychové centrum s petangom, či možnosťou grilovania.

Plán počíta aj so zavedením karty zliav pre Žiarčanov, pomocou ktorej budú len oni môcť nakupovať vo vybraných obchodoch so zľavami.

Jednotlivými témami sa budeme zaoberať aj samostatne. Pozrite si celé, 30 minútové video.

Nevnímam to ako predvolebnú kampaň,“ obhajuje zastupujúci primátor 25 bodovú víziu. „Ak si na primátorskú staličku sadne ktokoľvek, asi nebude mať problém pokračovať v tomto projekte,“ dopĺňa Antal na záver.

Peter Antal chce zlepšiť mesto 25 bodmi. Pozrite si záznam tlačovej besedy
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM