Martin Károly Samospráva

Peter Antal: Mesto je veľmi ďaleko od nútenej správy

Žiarsky primátor dnes zvolal tlačovku na ktorej informoval o tom, že mesto zrušilo zmluvu s konzorciom firiem, ktoré realizovali Centrum zhodnocovania odpadov za 20 miliónov eur. EURO-BUILDING tvrdí, že ide o protiprávne konanie, mesto verí, že projekt bude nakoniec dokončený v riadnom termíne.

Ilustračný obrázok k článku Peter Antal: Mesto je veľmi ďaleko od nútenej správy
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Chcem veriť, že projekt ako taký, bude v riadnom termíne ukončený,“ oznámil dnes žiarsky primátor Peter Antal. Prvý krát o problémoch s dokončením Centra zhodnocovania odpadov informoval poslancov a verejnosť začiatkom augusta tohto roku. Celý článok si prečítajte TU: Poslanci po mimoriadnom zastupiteľstve: Situácia v meste je vážna!

Mesto podľa Antala ukončilo zmluvu s konzorciom firiem, ktoré projekt realizovali. Vo februári budúceho roku by sa podľa neho malo ukončiť nové verejné obstarávanie.

Akciová spoločnosť EURO-BUILDING sa pre Žiar24 vyjadrila takto: „Vzhľadom na skutočnosť, že mesto Žiar nad Hronom, resp. osoby oprávnené konať za Mesto Žiar nad Hronom, vykonali, podľa nášho názoru, viaceré protiprávne kroky a postupy, ktoré podľa všetkých indícii dokonca odôvodňujú podozrenie zo spáchania trestného činu, oznámili sme tieto skutočnosti Generálnej prokuratúre Slovenskej republiky tak, ako nám tuto povinnosť ukladá zákon. Následné bolo naše podanie z Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky postúpené na Úrad špeciálnej prokuratúry. S prihliadnutím na prebiehajúce trestne konanie viac k danej veci v súčasnom štádiu nie sme oprávnení uviesť.

Antal si za svojimi krokmi stojí. „Ja som presvedčený, že všetky kroky, ktoré robí mesto, sú v súlade so zákonom,“ komentuje primátor konanie spoločnosti. Antal na dnešnej tlačovke vyjadril presvedčenie, že mestu žiadna nútená správa nehrozí.

Centrum zhodnocovania odpadov má byť podľa plánu ukončené v auguste 2014. Ide o prvý projekt takéhoto rozsahu na Slovensku. Celkové schválené náklady na projekt sú vo výške necelých 20 milónov eur. Spoluúčasť mesta, v prípade, že by sa projekt dokončil v riadnom termíne, teda do augusta 2014 by bola 999 992,04 eur. Doteraz je podľa Petra Antala, preinvestovaných približne 7 miliónov eur.

Centrum zhodnocovania odpadov ZH
5
Galéria
Foto: DuPe - / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM