Martin Károly Samospráva

Plánovaná oddychová zóna na Hviezdoške: Na verejné stretnutie prišla necelá dvadsiatka ľudí

Stretnutie s primátorom sa týkalo úpravy medziblokového priestoru. Obyvatelia Hviezdoslavovej ulice mali k projetku viacero pripomienok. Mesto začne s realizáciou pravdepodobne už v októbri.

Ilustračný obrázok k článku Plánovaná oddychová zóna na Hviezdoške: Na verejné stretnutie prišla necelá dvadsiatka ľudí
Foto: Martin Károly

Avizovaného verejného stretnutia s obyvateľmi Hviezdoslavovej ulice s vedením mesta sa zúčastnilo 19 ľudí. Mesto tu v najväčšom žiarskom medzoblokovom priestore plánuje vybudovať oddychovú zónu s volejbalovým , futbalovým ihriskom stromovým parkom a lavičkami. Viac o projekte sa dočítate TU: Antal chce v Žiari malé oddychové zóny. Takto môže vyzerať Hviezdoška

Primátor: Verejné stretnutie bolo konštruktívne

Ľudia mali viacero pripomienok. Medzi prvými sa ozvali alergici, ktorým prekážalo, že mesto tu plánuje vysadiť brezy. „Som alergik a brezy by mi určite prekážali,“ hovorí Peter (33). „Zavoláme architektovi aby brezy zamenil za iné stromy,“ hovorí primátor Peter Antal. Podľa neho bolo viacero názorov opodstatnených a zapracujú ich do projektu.

Bude tam aj viac trávnatých plôch a štrk, ktorý je tam navrhnutý bude len na bežeckej dráhe,“ vymenúva Antal ďalšie zmeny, ktorá vyplynuli szo štvrtkového stretnutia s občanmi.

Podľa Petra (jeho celé vyjadrenie nájdete vo videu) malo stretnutie zmysel. „Občania si povedali ako si to predstavujú,“ a dodáva, že je lepšie hovoriť o tom teraz ako neskôr reptať, že to mohlo byť inak. Potešilo ho aj to, že z medzibloku nezmizne detské ihrisko. Bude len presunuté.

Zničených chodníkov sa projekt netýka

Občania sa dožadovali aj opráv chodníkov, ktoré sú v dezolátnom stave. „Keď trochu zaprší, drží sa tam voda a tvoria sa obrovské mláky,“ uviedol jeden z obyvateľov. Podľa viceprimátora Emila Vozára, sa oprava chodníkov v tomto priestore v rámci projektu nenachádza. „Budem sa však ako poslanec za tento volebný obvod snažiť získať peniaze z mestského rozpočtu,“ prisľúbil viceprimátor na stretnutí.

Hviezdoška nebude prerobená naraz

Podľa Antala bude prestavba postupná. Najprv sa začne s výsadbou stromov. Neskôr s budovaním ihrísk. „Je najnedochšie povedať, že dáme peniaze z mestského rozpočtu, ale povedali sme si, že toto sa budeme snažiť vystavať viac- menej z cudzích peňazí,“ vysvetľuje ďalej Antal, ktorý chce o financie požiadať podnikateľov ale aj Nadáciu ZSNP a Slovalco. (Celé vyjadrenie Petra Antala nájdete vo videu)

Viac alebo menej lavičiek?

Názory ľudí sa trieštili na plánovanom počte lavičiek. Kým jedna skupina sa bála toho, že nové lavičky budú vzu69va5 vo veľkej miere sociálne neprispôsoboví občania, druhá skupina zas chcela lavičiek ešte viac. Občania navrhli aj viac bezpečnostných kamier.

Podľa Antala v bloku zostane aj známa Hviezdolavička, projekt maldých Žiarčanov. Viac TU.

Verejné stretnutie o Hviezdoške
2
Galéria
Verejné stretnutie na hviezdoške
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM