Katarína Reiterová Samospráva

Mesto má odvážne plány. Pozrite, čo všetko chce radnica stihnúť!

Väčšina ekonómov a prognostikov sa zhoduje, že tento rok bude veľmi ťažký. Žiarska samospráva má napriek tomu odvážne plány.

Ilustračný obrázok k článku Mesto má odvážne plány. Pozrite, čo všetko chce radnica stihnúť!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Samospráva mesta Žiar nad Hronom plánuje zrealizovať v priebehu tohto roka rekonštrukciu kúpaliska, postavenie novej, respektíve rekonštrukciu starej športovej haly či rozšírenie živého kútika v Parku Štefana Moysesa.

Najväčším projektom mesta je výstavba centra zhodnocovania odpadov, v rámci ktorého má v tomto roku samospráva spustiť rozsiahlu informačnú kampaň.

Ako uviedol v správe uverejnenej na oficiálnej stránke mesta Žiar nad Hronom zastupujúci primátor mesta Žiar nad Hronom Peter Antal, centrum zhodnocovania odpadov je vlastne posledná z investícií mesta, ktorá je financovaná z prostriedkov Európskej únie.

„Je to projekt, ktorý je unikátny v rámci európskeho priestoru. Jeho ukončenie je naplánované na rok 2014, no z pohľadu vývoja výstavby projektu a zavedenia potrebných technológií na zhodnocovanie odpadov bude tento rok mimoriadne dôležitý. V tomto roku chceme v rámci projektu spustiť rozsiahlejšiu informačnú kampaň, aby si žiarska verejnosť utvorila čo najlepší obraz o tejto investícii mesta,“ povedal Peter Antal.

Samospráva plánuje v tomto roku aj rekonštrukciu starej, respektíve výstavbu novej športovej haly v závislosti od porovnania oboch alternatív z pohľadu financií. Ako vysvetlil Antal, súčasná hala v zime nespĺňa podmienky na to, aby sa v nej dalo športovať, pretože sa nedá dostatočne vykúriť.

„V súčasnosti síce na takúto investíciu nemáme vlastné prostriedky, no verím, že ich s pomocou viacerých subjektov zozbierame a v priebehu krátkeho obdobia obyvatelia mesta dostanú vynovený alebo nový športový objekt,“ doplnil v správe Antal.

Novú atrakciu dostane aj kúpalisko. Mesto v jeho priestoroch plánuje postaviť tobogan a skvalitniť ostatné služby. Okrem investícií v rámci kúpaliska plánuje samospráva vybudovať oddychové zóny medzi bytovými domami, rozšíriť živý kútik v Parku Štefana Moyzesa spolu s umiestnením nových zvierat, vytvoriť miesta na grilovanie a opekanie a vybudovať fitnescentrum v prírode v areáli parku.

Ako sa vyjadril hovorca mesta Žiar nad Hronom Martin Baláž, zastupujúci primátor predstaví ďalšie zámery, s realizáciou ktorých sa počíta v tomto roku, na tlačovom brífingu na budúci týždeň.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM