Rôzne Správy

Plány so žiarskym zimným štadiónom sa menia: Ešte väčšia rekonštrukcia!

Vízia dostavby roky nefunkčného štadióna v Žiari sa rozhýbala. Rozsah rekonštrukcie by mal byť ešte väčší.

Ilustračný obrázok k článku Plány so žiarskym zimným štadiónom sa menia: Ešte väčšia rekonštrukcia!
Zdroj: Dnes24.sk

Dostavbu zimného štadióna bude môcť mesto Žiar nad Hronom zrealizovať vo väčšom rozsahu, ako pôvodne plánovalo. Premiér Robert Fico (Smer-SD) totiž počas nedávnej návštevy mesta prisľúbil, že na dostavbu športoviska štát prispeje sumou milión eur.

Primátor Žiaru nad Hronom Peter Antal už začiatkom roka avizoval, že jednou z priorít miestnej samosprávy je tento rok aj dostavba zimného štadióna. V prípade, že zámer odobria aj žiarski poslanci, mesto je podľa Antala pripravené dať na projekt z vlastného rozpočtu milión eur. ,,To by malo postačovať na samotné dopláštenie, zateplenie strechy, výmenu technológie a kúpu rolby," vysvetlil.

Po avizovanom príspevku od štátu však Antal hovorí aj o rekonštrukcii sociálneho zázemia. ,,Pustíme sa aj do výstavby nového sociálneho zázemia a nových tribún. Takže dostavba bude väčšieho rozsahu, čo si zimný štadión aj zaslúži," dodal.

S takýmto rozsahom rekonštrukcie počíta podľa jeho slov aj projektová dokumentácia, ktorú už má mesto vypracovanú. Podľa Antala bude ešte potrebné dotiahnuť stavebné povolenie, následne obstarať dodávateľov a predpokladá, že s prácami by sa mohlo začať v polovici roka.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM