Martin Károly Iné športy

Plávanie: V dôležitom preteku 4 cenné kovy

Takmer 200 plavcov z 12 -tich klubov sa stretlo v Žiline na Majstrovstvách stredoslovenskej oblasti v plávaní. V dôležitom, poslednom preteku pred Majstrovstvami Slovenska, podali Žiarčania z plaveckého klubu MŠK výborné výkony.

Ilustračný obrázok k článku Plávanie: V dôležitom preteku 4 cenné kovy
Zdroj: Dnes24.sk

Žiar nad Hronom reprezentovali traja plavci: Ema Barančoková, Alex Karkuš a Jakub Debnár. Napriek tomu, že podať maximálny výkon v takomto bazéne je namáhavejšie, pretože nemajú možnosť na takom trénovať, podali krásne výkony. Všetci traja navyše tento rok súperia so staršími plavcami. Najúspešnejšími boli Jakub Debnár a Ema Barančoková, obom sa podarilo medailovo presadiť.

Úspešná premiéra

Pre Jakuba to bola takpovediac premiéra, ktorá mu priniesla okrem nových skúseností aj dva cenné kovy. V disciplíne 100m znak si vyplával striebro a v disciplíne 100m prsia bronz. Nešťastné 4.miesto obsadil v disciplíne 50m voľný spôsob, 6.miesto v disciplíne 100m znak a 9.miesto za 100m voľný spôsob.

Ema si okrem svojich nových osobných rekordov, ktoré vylepšila v troch disciplínach vyplávala taktiež dve medaile. Striebro získala v disciplíne 400m voľný spôsob a bronz v disciplíne 200m voľný spôsob. 5.miesto obsadila v disciplíne 50m motýlik, trikrát obsadila 6.priečku a to v disciplínach 50m, 100m voľný spôsob a 50m znak, 7.miesto v disciplíne 100m znak.

Karkuš si zlepšil osobné rekordy

Alex svoje majstrovské tituly z minulého roka v konkurencii starších neobhájil, napriek tomu vylepšil všetky svoje osobné rekordy. Dvakrát skončil na 4.mieste (50m a 200m voľný spôsob) a päťkrát na 5.mieste (50m a 100m znak, 50m a 100m motýlik, 100m voľný spôsob).

Preteky sa uskutočnili v sobotu 18.mája 2013 v Žiline.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM