Michal Majer Hokej

Plavucha: Bol to zákrok za hranicou únosnosti!

Včerajší zápas hokejovej extraligy medzi Banskou Bystricou a Nitrou mal skutočne nechutnú dohru. Dve sekundy pred záverečnou sirénou totiž hosťujúci obranca Ďurák lakťom zaútočil na najlepšieho strelca súťaže Tománka, ktorý po jeho zákroku skončil ot

„Bol to zákrok za hranicou únosnosti! Budeme sa snažiť chrániť svojho hráča tým, že podáme podnet na prešetrenie zákroku na disciplinárnu komisiu a na dodatočné potrestanie hráča Nitry. Uvidíme, ako sa k tomu komisia postaví. My na to väčšie páky nemáme, lebo dostal zápasový trest a rozhodca nepokladal za potrebné mu zobrať registračný preukaz, aby to išlo na disciplinárne konanie. My podnet dáme, to je všetko, čo môžeme z nášho pohľadu urobiť,“ popísal ďalšie kroky HC ´05 Banská Bystrica generálny manažér tímu Vlastimil Plavucha.

Úvodné správy neveštili nič dobré:// „Tománek určite nejaký čas bude stáť kvôli tomu, že utrpel dosť vážny otras mozgu a ďalšie zranenia, možno to bude aj zlomený nos,“// uviedol Plavucha. Neskôr sa však prognózy trochu zlepšili. ,,Hovoril som s lekárom, našťastie to nie je také zlé, ako sa zdalo. Roman bol po zápase otrasený, až v najbližších dňoch sa ukáže, či bude schopný záťaže. V pondelok mali chlapci voľno, na tréningu sa stretneme zajtra," povedal pre klubovú stránku Milan Staš.

Téma surového zákroku na Tománka rezonovala aj na pozápasovej tlačovke. „Toto sa nerobí! Keby to bolo dve minúty pred koncom, ale dve sekundy!? Ani pre mňa nie je problém poslať hráča na tvojho, ktorý je cenný,“ hromžil domáci kouč Milan Staš. Jeho náprotivok Branislav Okuliar sa nechcel hádať, kým si nepozrie video. „Ak to bol naozaj faul, vyvodím z toho dôsledky. Samotný Ďurák však tvrdil, že tam ľakeť nebol. Dohrával súboj, bojoval, tiež sme nechceli dostať gól. Potom ani Tománek nemal ísť do súboja. Ďurák je stokilový chlap a keď nabehne do hráča ako Tománek, bohužiaľ to takto dopadne,“ zastával sa Okuliar svojho beka, ktorý podľa neho nie je agresívnym typom hráča a ani nevedel, koho na ľade trafil. „Musel vedieť, že je to Tománek,“ oponoval mu Staš. Najpodstatnejšie však bolo, že kanonier baranov opustil ľad po svojich, hoci na chvíľu sa na ľade objavili aj nosidlá. Zákrok na Romana Tománka a následnú reakciu bystrických hráčov si môžete pozrieť aj v našom videu v čase od 2:05 do 2:55 min.

mm, hokejportal.sk

Plavucha: Bol to zákrok za hranicou únosnosti!
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM