Barbara Dallosová Hokej Šport

Plné tribúny i autobusy: Žiarski indiáni majú fanklub, aký by chcel každý tím, FOTO

Roztlieskavačky, megafóny a dochádzanie na zápasy k súperovi. Žiarčanom hokej chutí a novopečený druholigový klub má úctyhodnú fanúšikovskú základňu.

Ilustračný obrázok k článku Plné tribúny i autobusy: Žiarski indiáni majú fanklub, aký by chcel každý tím, FOTO
7
Galéria

Hokej v Žiari nad Hronom chýbal desať rokov, zdá sa však, že Žiarčania ho mali v krvi po celý čas. Nový klub vznikol po rekonštrukci zimného štadióna a oficiálne nesie meno HKM MŠK Žiar nad Hronom, súperi však našich hokejistov poznajú ako indiánov. Klubový nováčik sa môže pochváliť úctyhodnou podporou z tribún.

Fan autobusy i roztlieskavačky

Ako sa pred časom pochválil klub, na štadióne s kapacitou 2100 miest býva niekedy návštevnosť vyššia ako na niektorých extraligových zápasoch. Podľa PR manažéra klubu Mária Bónu to neplatí len na domácich tribúnach. Skalní radi vycestujú poodporiť indiánov aj na ľad súpera.

,,Prvý a zatiaľ najväčší výjazd uskutočnili fanúšikovia na zápas do Prievidze, kam vycestovali dva plné autobusy, ale množstvo fanúšikov pricestovalo aj individuálne a vytvorili našim hokejistom doslova domácu atmosféru. Máme k dispozícii autobus s kapacitou 51 miest na sedenie, ale v prípade potreby aj menšie s kapacitou 30 miest. Fanúšikovia si môžu rezervovať miesto v autobuse prostredníctvom športového riaditeľa Jána Bitalu," vysvetľuje Bóna.

Atmosféru na zápasoch dotvárajú aj roztlieskavačky, ktoré tiež nie sú štandardom na všetkých štadiónoch ani vo vyšších súťažiach. Indiáni ich majú celkom trinásť a ide o dievčatá zo Žiaru a okolia.

Výbava správneho fanúšika

Klub má na štadióne aj svoj fanshop, fanúšikovia tak svojich favoritov nezaprú už na prvý pohľad. Ozdobiť sa môžu šálmi, šiltovkami, tričkami, mikinami, ale aj drobnosťami ako sú hrnčeky, odznaky či nálepky. A samozrejme, správneho fanúšika musí byť počuť.

,,Teší nás obrovský záujem o hokej a náš tím. Fanúšikovia neustále dopĺňajú svoju výbavu o bubny, trúbky, či megafón. Rovnako nás na každom zápase prekvapia chorálmi, či novými pokrikmi, ktoré si starostlivo a s veľkým nasadením pripravujú počas týždňa. Sme veľmi vďační za ich podporu, ktorú nám prejavujú, veľmi si to vážime a snažíme sa im aj zo strany klubu vytvárať čo najlepšie podmienky, pretože sú súčasťou nášho tímu a vďaka ich povzbudzovaniu sa nám darí víťaziť v ťažkých zápasoch," hovorí Bóna.

Mikulášska atmosféra na štadióne

Najbližšie čaká indiánov neľahký súboj s Partizánskym, ktoré Žiarčanov ako jeden z mála tímov dokázalo v tejto sezóne zdolať. Podpora fanúšikova tak bude zvlášť dôležitá a klub sľubuje špeciálnu atmosféru na štadióne.

,,Tento zápas s prívlastkom Mikulášsky bude výnimočný aj predvianočnou atmosférou, ktorú chceme na štadióne navodiť. Chceme vyzvať fanúšikov, aby si priniesli na zápas mikulášske čiapky, pre deti máme prichystané sladkosti, nálepky a rovnako súťaže na ľade budú hlavne pre detských fanúšikov. Na zápas pricestuje výprava žiakov zo základných škôl v okolí a pozvali sme aj študentov žiarskeho gymnázia," pozýva na zápas Bóna.

Foto: promosport.sk

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM