Martin Károly Iné športy

Po prvom zápase ambície neopadli

Žiar nad Hronom - 1. októbra sa na žiarskej palubovke uskutočnil zápas, prvého kola ženskej extraligy. VK MŠK Žiar hostil VK UKF Nitra. Nový žiarsky tréner, Martin Vaško, nehádže po prvom zápase flintu do žita.

MŠK Žiar nad Hronom – UKF Nitra 0:3 (-20, –21, –20)

Približne 150 divákov prišlo povzbudiť novú zostavu žiarskej extraligy žien, v ich prvom zápase. Okrem nových hráčok, žiarsky tím posilnil aj nový tréner. „Na to, že to bolo úvodné stretnutie a mali sme veľa nových hráčok, ktoré ešte nehrali ligu, myslím že to nebolo zlé,“ tvrdí Martin Vaško. /viac vo videu/ Za najväčší nedostatok považuje nový tréner pokazené podania. Ambíciou žiarskeho tímu, je účasť v play off.

Podobné ambície má aj nitriansky tím, ktorý vedie staronový tréner Ľuboš Červeň. Ten sa na lavičku najvyššej slovenskej dlhodobej súťaže vrátil po ročnej prestávke. „Na to že to je prvé kolo, myslím, že obe mužstvá sa veľmi snažili o víťazstvo v každom sete,“ komentuje sobotňajší zápas tréner UKF Nitra. „Je všeobecne známe, že Žiarčanky bojujú tak ako žiadne iné družstvo extralige,“ vzdáva kompliment domácemu tímu nitriansky tréner.

Po tvrdých zápasoch ale nakoniec vyhrali Nitranky vo všetkých troch setoch.

84 minút, rozhodovali: Daruľa, Fiľo

Ostatné zohraté zápasy 1. kola

Paneurópa – Spišská Nová Ves 3 : 2 –18,20,–15,17,12 Žilina – Pezinok 1 : 3 –21,19,–16,–22 COP Nitra – Kežmarok 3 : 0 24,22,19

Video: vyjadrenia trénerov

Po prvom zápase ambície neopadli
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM