Martin Károly Iné športy

Po troch kolách dosiahli Žiarčania počet bodov z celej minuloročnej sezóny

Počas uplynulého víkendu odohrali hráči N-SPORT TRENDu na západe Slovenska 2. a 3. kolo Slovenskej hokejbalovej extraligy. V sobotu 10. septembra nastúpili proti úradujúcemu majstrovi z Nitry, na druhý deň ich čakal nováčik z Petržalky.

Od zápasu na pôde majstra sa očakával zvýšený tlak a zodpovednejšia hra na strane domácich, keďže pred týždňom a pol v prípravnom zápase porazili Žiarčanov až na samostatné nájazdy a aj to vyrovnávali až dvanásť sekúnd pred koncom. Začiatok prvej tretiny patril domácim, ktorí sa snažili čo najskôr streliť úvodný gól a niekoľkými strelami ohrozili brankára hostí. Postupne sa však hra ukľudnila, najmä potom, čo žiarsky tím ustál oslabenie. Gólový účet sa však nakoniec ešte v prvej tretine podarilo otvoriť Nitranom. Svoju prevahu potvrdili druhým gólom v druhej tretine počas presilovej hry. Hráči N-SPORT TRENDu sa dostávali do šancí sporadicky. Disciplinovanou hrou v tejto fáze zápasu vyčkávali na príležitosť prekvapiť súpera a zdramatizovať priebeh zápasu. O výsledku nakoniec rozhodla záverečná tretina. Domáci potvrdili svoju prevahu najprv v 5. minúte a na rozdiel štyroch gólov zvýšili päť minút pre koncom stretnutia. Rozdiel skóre mohol byť vyššší, avšak niekoľko nebezpečných šancí súpera pokryl veľmi dobre chytajúci brankár Náter. Žiarčania ešte korigovali počas presilovej hry po strele Strohnera na konečných 4:1.

2.kolo – 10.09.2011 HBK Nitr. rytieri Nitra – N-SPORT TREND Žiar n/Hr. 4:1 (1:0,1:0, 2:1) Góly: Strohner Zostava: Náter, Slávik – Pračka, Strohner, Gáborík, Kamo, Bobáľ, Mojžiš – Kukla, Heckl, Vallo, Pastorok, Matuška, Nemček, Uhrovič, Plandor, Pluhár, Slušný, Lukáč, Takáč Ostatné výsledky: Jokerit Bratislava – ŠK 98 Pruské 3:2sn, DT Žirafa P. Bystrica – LG TPS Bratislava 4:3, HBC Žirafa Žilina – Kežmarok 3:6, L.Mikuláš – Vrútky 4:5sn

Po náročnom sobotňajšom dueli sa v nedeľu, na ihrisku v Gajaroch, Žiarčania stretli s nováčikom extraligy Jokerit Petržalka. Prvá tretina bola zo strany N-SPORT TRENDu rozháraná a chaotická z čoho ťažili domáci a po úniku sa dostali do vedenia. V druhej tretine nastali v žiarskom kádri zmeny a na ihrisko sa dostali už len tri útoky, čo nakoniec rozhodlo o zápase. Najprv vyrovnal Ruttkay, o dve minúte na to prekvapil brankára Jokeritu Mojžiš strelou spoza modrej čiary a na 1:3 zvýšil v tejto časti hry Plandor. Do záverečnej tretiny nastúpili domáci s odhodlaním vyrovnať. Na žiarskych hráčoch sa začala prejavovať únava z predchádzajúceho dňa, keď na regeneráciu mali iba šestnásť hodín. Petržalčanom sa podarilo znížiť na rozdiel jedného gólu, potom však už brankár N-SPORT TRENDu Slávik „zatiahol roletu“ a napriek niekoľkých čistých gólovým príležitostiam sa domácim vyrovnať nepodarilo. Veľká príležitosť sa im naskytla ešte v závere zápasu po vylúčení hráča hostí a po odvolaní brankára mali na ihrisku o dvoch hráčov viac. V tretine žiarskeho tímu sa však nedokázali usadiť a o zápase nakoniec rozhodol strelou do prázdnej brány svojim druhým gólom Plandor. Víťazstvom si tak pripísali ďalšie body a po troch kolách ich majú toľko ako za celú minuloročnú sezónu.

3.kolo – 11.09.2011 Jokerit Petržalka – N-SPORT TREND Žiar n/Hr. 2:4 (1:0,0:3, 1:1) Góly: Plandor 2, Ruttkay, Mojžiš Zostava: Slávik, Náter – Pračka, Kukla, Gáborík, Kamo, Bobáľ, Slušný – Pluhár, Heckl, Vallo, Pastorok, Matuška, Nemček, Mojžiš, Ruttkay, Plandor, Uhrovič, Lukáč, Takáč Ostatné výsledky: Nitriansky rytieri Nitra- ŠK 32 Profis BA 3:2, Rbk Ružinov BA – LG TPS BA 4:1, DT Žirafa P.Bystrica-MŠK Kežmarok 1:0, MHbO L.Mikuláš- HBC Žirafa Žilina 5:3, ŠKB Martin – ŠK 98 Pruské 4:3sn

Hokejbal ZH-Nitra
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM