Barbara Dallosová Správy

Počasie ako v upršanom novembri: Dá sa u nás ešte vôbec lyžovať?

Za našimi oknami to na vrchol lyžiarskej sezóny rozhodne nevyzerá. Zisťovali sme, aké podmienky v upršanom štarte týždňa hlásia lyžiarske strediská v Kremnických a Štiavnických vrchoch.

Ilustračný obrázok k článku Počasie ako v upršanom novembri: Dá sa u nás ešte vôbec lyžovať?
Zdroj: TASR

V uliciach Žiaru nad Hronom a Kremnice to vyzerá skôr na gumáky, než na snehule. Zaujímalo nás, či sa počasie, ktoré na pohľad pripomína usmoklenú jeseň, dotklo aj lyžiarskych svahov v regióne.

Ako nás ubezpečili prevádzkovatelia lyžiarskych stredísk v Kremnických vrchoch, momentálne sa lyžuje na Skalke i Krahuliach.

,,Dnes ráno začalo popŕchať, v spodnej stanici raz sneží, raz popŕcha, ale od polovice sneží. Ale samozrejme že sa u nás lyžuje, máme tam kurzy, prebieha šesť lyžiarskych výcvikov naraz. Od stredy má ale veľmi nasnežiť," uviedol majiteľ strediska Ski Krahule Vladimír Urblík s tým, že na Krahuliach je aktuálne 40 cm snehovej vrstvy, čo značí dobré podmienky.

Na snehovú nádielku avizovanú na stred týždňa sa spoliehajú aj v lyžiarskom stredisku Skalka Arena. Aj Skalka je v prevádzke a hlási 30 cm snehu. ,,Podmienky sú dobré, onedlho už ale opäť budú aj veľmi dobré. Momentálne sneží, očakávame že bude snežiť aj v stredu. Ak to bude všetko tak ako to má byť podľa predpovedí, tak to bude tip-top," hovorí Peter Hyža zo strediska Skalka Arena.

Lyžovačka je v plnom prúde i v neďalekých Štiavnických vrchoch. Ako nám potvrdili v najjužnejšie položenom slovenskom lyžiarskom stredisku Salamandra Resort, podmienky sú dobré a na lyžiarov čaká 40 cm snehovej vrstvy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM