Barbara Dallosová Správy

Počasie brzdí práce na Hviezdoške: Takto to na mieste vyzerá, stihnú premenu do termínu?

Spustnutý medziblokový priestor na žiarskom sídlisku Hviezdoška sa začal meniť na modernú oddychovú zónu už pred časom Počasie je však akosi proti. Práca stojí, pretože kým neuschne zem, zabárať sa budú nielen robotníci, ale aj stroje...

Ilustračný obrázok k článku Počasie brzdí práce na Hviezdoške: Takto to na mieste vyzerá, stihnú premenu do termínu?
Zdroj: Dnes24.sk

Premenu podobných plôch na relaxačné zóny avizoval primátor Peter Antal ešte pred voľbami. Sľuby začal plniť práve na Hviezdoške. Vizualizácie, na ktorých je dvor medzi panelákmi na nespoznanie, Žiarčanov okamžite nadchli. Pozrite si ich TU.

Hoci podľa pôvodných plánov mala byť zóna hotová už túto jar, práce sa o pár mesiacov oddialili. Toto leto sa ale začalo na žiarskom sídlisku poriadne makať. Čítajte tu: AKTUÁLNE z Hviezdošky: Práce na žiarskom sídlisku práve začali!

Meškajú

Tohtoročné mimoriadne vrtošivé počasie sa ale podpísalo aj na tomto projekte. Na pozastavenie prác upozornil tento týždeň primátor Antal na svojom facebooku. ,,Máme asi týždňové meškanie. Naplánované a náhradné termíny sa posúvajú pre dážď alebo tropické teplo,“ vysvetľoval občanom primátor.

Ani trópy, ani dážď

Po neznesiteľných tropických teplotách toto leto nastúpili nepredvídateľné a poriadne silné búrky. Tie potrápili v uplynulých dňoch celé mesto. Pre pokročenie prác na sídlisku nie je vhodný ani jeden z týchto extrémov. ,,Keďže domiešavače sú veľmi ťažké, mohli by urobiť koľaje v mokrej zemi, čakáme na pekný slnečný deň bez predchádzajúcich dažďov, no na druhej strane, teploty nemôžu byť extrémne pretože pre leštenie plochy to nie je dobré,“ uvádza ďalej na facebooku Antal.

Stíhame!

Podľa hovorcu mesta Martina Baláža ale situácia nie je až taká kritická. ,,Počasie ktoré nám znemožnilo pracovať nás dostalo do časového sklzu, termín dokončenia by ale mal byť zachovaný,“ ubezpečuje Baláž. Z vynoveného medziblokového priestoru by sa teda obyvatelia sídliska mali tešiť už v októbri.

Fotky z prebiehajúcich prác si pozrite v našej fotogalérii.

Foto: DuPe

Práce na Hviezdoške brzdí počasie, takto to tam vyzerá
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM