Rôzne Správy

Pod Kortínou sa perie ostošesť: Mesto chce nakúpiť nové práčky

Obyvatelia lokality si môžu oprať za euro, prací prostriedok musia mať vlastný. Po roku aj pol radnica rieši nákup nových spotrebičov.

Ilustračný obrázok k článku Pod Kortínou sa perie ostošesť: Mesto chce nakúpiť nové práčky
Zdroj: TASR

Približne jeden a pol roka funguje v žiarskej rómskej osade Pod Kortínou hygienická stanica, v ktorej majú obyvatelia k dispozícii zdroj pitnej vody, sprchy a automatické práčky. Práve o pranie je medzi miestnymi najväčší záujem, o čom svedčí aj fakt, že samospráva musí aktuálne riešiť otázku obstarania nových práčok.

,,Sami sme boli prekvapení, akým spôsobom a ako často sú využívané práčky v hygienickom centre, ktoré sme zriadili v osade," podotkol hovorca mesta Martin Baláž. Časté používanie spotrebičov sa však odrazilo aj na ich životnosti. Práve preto chce mesto teraz zakúpiť priemyselné práčky.

,,Sme hlavne radi, že sa perie najmä deťom a do škôl chodia čisté. Z toho vyplýva aj to, že sa práčky pomerne rýchlo znehodnotili a budeme musieť riešiť profesionálnu úroveň týchto spotrebičov, aby zniesli aj vyššiu záťaž," podotkol Baláž.

Jeho slová o veľkom záujme potvrdzujú aj štatistiky mestského úradu. Obyvatelia za použitie práčok platia jedno euro, na pranie musia použiť vlastný prací prostriedok. Len za prvých šesť mesiacov tohto roka bolo cez pokladnicu zakúpených 174 praní. Celkovo štatistiky ukazujú, že práve o túto službu je už od jej spustenia najväčší záujem.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM