Barbara Dallosová Rôzne Správy Samospráva

Pod Vŕšky predtým a teraz: Sídlisko sa mení na nepoznanie, FOTO

Šli ste v poslednej dobe cez Pod Vŕšky? Revitalizácia plôch medzi panelákmi výrazne pokročila. Pozrite si zmeny na fotkách.

Ilustračný obrázok k článku Pod Vŕšky predtým a teraz: Sídlisko sa mení na nepoznanie, FOTO
16
Galéria

Revitalizáciu sídliskových dvorov, na ktorú mesto neskôr dostalo dotáciu 475 tisíc z Integrovaného regionálneho operačného programu, avizovalo ešte v roku 2016.

Dvory na Pod Vŕškoch potrebovali zmenu ako soľ. Pod oknami panelákov mali obyvatelia väčšinou len neudržiavané plochy so zastaralými preliezačkami a hernými prvkami.

To sa začalo meniť pred niekoľkými mesiacmi. V medziblokových priestoroch pribudli nové herné prvky a miesta na posedenie. Vynovené dvory majú po dokončení poskytnúť priestor na hru deťom a možnosti na relax a šport dospelým. Projekt tiež počítal s novými chodníkmi a doplnením zelene. Ako už na začiatku ozrejmovala radnica, jej zámerom je zvýšiť atraktivitu dvorov a opäť ich zaplniť ľuďmi.

Podľa vedúceho Kancelárie primátora mesta Martina Baláža práce nie sú dokončené a zhotoviteľ stavbu mestu ešte oficiálne neodovzdal. Na dvoroch už ale počas slnečných dní vidieť veľa Žiarčanov.

Pozrite si v našej fotogalérii zábery z pustých dvorov z februára minulého roka a aktuálne fotky.

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM