Barbara Dallosová Rôzne Správy

Podarený prírastok v revišťskom Zveroparku: Sledujte, čo dokáže Zoja! VIDEO

Od pestrofarebného papagája by ste to možno čakali. V neďalekom Zveroparku ale návštevníkov žoviálne zdraví čierny krkavec.

Ilustračný obrázok k článku Podarený prírastok v revišťskom Zveroparku: Sledujte, čo dokáže Zoja! VIDEO
Zdroj: Zveropark Revišťské Podzámčie

Neďaleký Zveropark v Revišťskom Podzámčí pri Žarnovici sa pochválil novým obyvateľom. A nie hocijakým. Okrídlená dáma možno na prvý pohľad vzbudzuje rešpekt, keď otvorí zobák, návštevníci sa nestačia diviť. Keď má krkavec náladu, vie sa priateľsky pozdraviť.

,,Hovoriaci krkavec sa volá Zoja a máme ho z Revištského Podzámčia. Zatiaľ nám zvykne povedať len ,,čau"," hovorí s úsmevom Jana Lepáčková zo Zveroparku. Pozrite si Zojin pozdrav v priloženom videu.

Krkavec čierny, ktorým je i Zoja, dokáže podľa Lepáčkovej napodobnňovať zvuky, medzi nimi i ľudský hlas. Aké slovíčka okrem žoviálneho pozdravu ešte Zoja pochytá, ukáže čas.

Ako avizuje Zveropark, toto leto v jeho priestoroch pribudlo i ďalšie vtáctvo. Areál láka tiež na tretí rozprávkový okruh. ,,Rozprávky sú rozmiestnené po celom okruhu s krátkym popisom a QR kódom, ktorý sa dá načítať cez mobil a prepojí návštevníka na našu web stránku, kde si môže o rozprávke prečítať viac. Všetky postavičky sú z dreva a je k nim urobené aj tematické okolie. Na rozprávkovom okruhu máme ešte pávov, holúbkov diamantových a hrdličky chichotavé. Sú tam aj preliezky, hojdačky a náučný chodník o včelách, motýlia lúka a detské ihrisko," dodáva Lepáčková.

VIDEO: Zoja a jej ,,čau!"
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM