Katarína Reiterová Kremnica

Podľa kremnickej primátorky Balážovej bol uplynulý rok pre mesto pozitívny. Aj na tento rok má smelé plány

Primátorka mesta Kremnica Zuzana Balážová hodnotí uplynulý rok pozitívne. Mesto zrekonštruovalo budovu mestského kultúrneho centra, postavila sa aj nová pre mesto strecha na budove základnej umeleckej školy a samospráva plánuje výstavbu bytov či rekonštrukciu Zechenterovej záhrady.

Ilustračný obrázok k článku Podľa kremnickej primátorky Balážovej bol uplynulý rok pre mesto pozitívny. Aj na tento rok má smelé plány
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Ako uviedla primátorka, rok 2012 bol pre mesto pozitívny. „Okrem rekonštrukcie krásnej historickej budovy mestského kultúrneho centra dostala novú strechu základná umelecká škola, vznikli nové parkovacie miesta pri poliklinike a po dlhom čase sú v poriadku schody vedúce do domu smútku,“ vyratúva Balážová.

Mesto fyzicky dokončilo aj rekonštrukciu námestia a obnovu barokovej fontány.

Nezamestnanosť v Kremnici je dlhodobo pod celoslovenským priemerom. „Vývoj nezamestnanosti v meste a jeho okolí sledujem dlhodobo. Kremnica je malé mesto, nie sú tu priestory na výstavbu priemyselného parku. Výhodou je, že zamestnanosť nepodporuje jedna veľká, ale niekoľko malých firiem, ktoré prosperujú. Tieto firmy zamestnávajú takmer 800 ľudí,“ vyjadrila sa na margo nízkeho percenta nezamestnanosti Balážová.

Nové byty či výstavba drevenej rozhľadne

Ako uviedla k zámerom na tento rok, mesto plánuje výstavbu bytov, rekonštrukciu a obnovu Zechenterovej záhrady či stavbu rozhľadne.

„Plánov mesta na tento rok je viacero, za všetky chcem spomenúť výstavbu nových bytov pomocou Štátneho fondu rozvoja bývania SR. Reálne by sme mohli začať stavať až na rok vzhľadom na množstvo administratívnych úkonov. Obnova Zechenterovej záhrady je naplánovaná na tento rok a na jar chceme v spolupráci s Mestskými lesmi, obcou Krahule a firmou ELBA postaviť na Krahuľskom štíte drevenú rozhľadňu, ktorá by mala pomôcť rozvoju turizmu v Kremnici a jej okolí,“ dodala kremnický primátorka.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM