Barbara Dallosová Krimi

Podnikateľ z nášho regiónu môže mať hlavu v smútku: Colníci nevynechali jediný detail, škatuľa pod pultom bola bonus!

Podľa infromácií od Colného úradu (CÚ) pri kontrole prevádzky najprv nebola v poriadku registračná pokladňa, to však ešte kontrolóri nevedeli, na čo naďabia ďalej. Podnikateľovi hrozí poriadne mastná pokuta...

Ilustračný obrázok k článku Podnikateľ z nášho regiónu môže mať hlavu v smútku: Colníci nevynechali jediný detail, škatuľa pod pultom bola bonus!
Zdroj: TASR

Ako infromovala hovorkyňa CÚ Banská Bystrica Katarína Podhorová, počas minulého týždňa colníci kontrolovali prevádzku v Novej Bani, jej účelom bolo zistiť dodržiavanie zákona o používaní elektronickej registračnej pokladne (ERP).

,,Počas vykonaného kontrolného nákupu colníci zistili, že sa na ERP nachádza poškodená plomba. Podnikateľ však túto skutočnosť nezapísal do kontrolnej knihy ERP ani neoznámil servisnej organizácii v zmysle zákona. Týmto sa dopustil správneho deliktu," hovorí o prvom zistení colníkov Podhorová a dodáva, že pokladňa bola okamžite zabezpečená.

Za falzifikáty pokuta 67 000 eur

Ako pokračovala hovorkyňa colníkov, tí si po kontrole pokladne posvietili aj na tovar a zistili, že ten vykazuje znaky falzifikátu a teda porušuje práva duševného vlastníctva.

,,Išlo o tovar rôznych svetových značiek v počte 249 kusov a 101 párov. Colníci tovar zaistili a vzorky zaisteného tovaru predložili zástupcom oprávnených osôb na predbežné posúdenie, či vykazuje znaky falzifikátu a teda či je dôvodné podozrenie z porušenia práv duševného vlastníctva. Osobe hrozí pokuta až do výšky 67 000 eur," konkretizovala Podhorová.

Škatuľa pod pultom

To ešte stále nebolo všetko. Podľa Podhorovej colníci interiér prevádzky ďalej dôkladne kontrolovali a naďabili na škatuľu pod pultom, v ktorej sa nachádzalo 520 krabičiek cigariet neoznačených kontrolnou známkou.

,,Finančný únik na cle a spotrebnej dani bol vyčíslený na 1 800 eur. Z toho len únik na spotrebnej dani predstavuje hodnotu 1 050 eur," uzavrela hovorkyňa s tým, že prípad bol postúpený miestne príslušnému vyšetrovateľovi Kriminálneho úradu finančnej správy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM