Martin Károly Krimi

Podpálil auto náčelníkovi mestskej polície a ušiel

Žiar nad Hronom 28.2. 2010 23:00 hod - Dnes večer niekoľko minút pred 21 hodinou neznámy muž podpálil osobný automobil na žiarskej Hviezdoslavovej ulici.

Podľa svedka udalosti, ktorý nechce byť menovaný, mal páchateľ na sebe bledú mikinu s kapucňou a športové nohavice. „Podišiel k autu, pravdepodobne ho polial horľavou látkou a zapálil. Vzbĺklo rýchlo,“ – tvrdí svedok, ktorý práve fajčil na balkóne.

K miestu boli privolaní policajti a hasiči. Tým sa požiar podarilo uhasiť.

Podľa hovorkyňe Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Márie Faltániovej začala Polícia v Žiari nad Hronom trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci, za čo hrozí páchateľovi odňatie slobody na jeden rok.

Faltániová pokračovala, že na pravom prednom blatníku vytvoril preliačinu, následne auto polial neznámou kvapalinou a zapálil. Požiar poškodil prednú kapotu, čelné sklo a motorovú jednotku. „Majiteľovi spôsobil škodu viac ako 2600 eur,“ konštatovala hovorkyňa.

„Mesto Žiar nad Hronom tento čin odsudzuje, pre začaté vyšetrovanie sa k nemu nechce viac vyjadrovať,“ uviedol hovorca mesta Martin Baláž.

Vladimír Mališ nastúpil do funkcie náčelníka 1. februára po tom, ako v decembri vyhral výberové konanie.

Text: Ziar24, TASR

video: anonym

Podpálil auto náčelníkovi mestskej polície a ušiel
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM