Barbara Dallosová Krimi Správy

Podvodníci si vzali do parády babičku (79) zo Žiarskeho okresu: Sledujte tú fintu!

Muži zákona dvíhajú varovný prst pred podvodníkmi, ktorí chcú zbohatnúť na dôverčivých senioroch. Prípad z nášho okresu je typickým príkladom.

Ilustračný obrázok k článku Podvodníci si vzali do parády babičku (79) zo Žiarskeho okresu: Sledujte tú fintu!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Polícia upozorňuje, že prípadov, kedy je zneužívaná dôvera starších ľudí, stále pribúda. Podvod na senioroch zaznamenali muži zákona hneď na začiatku roka aj v Žiarskom okrese. Ako hovorí krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková, podvodníci používajú rôzne finty a jednu z nich skúsili aj na babičke (79) v tomto prípade.

V stredu (2.1.) podľa polície zvolal na pevnú linku dôchodkyne muž, ktorý sa vydával za jej synovca a oznámil jej, že je práve v banke a potrebuje požičať nejaké peniaze, ktoré jej vráti, len čo si ich následne z banky vyberie.

,,Poškodená, nakoľko ho považovala za svojho príbuzného, povedala, že mu môže poskytnúť 8 000 eur, ktoré má doma. Krátko na to aj vyšla pred bytovku, kam však neprišiel synovec, ale neznámy muž. Dôverčivej žene oznámil, že synovec prísť nemôže, že sedí u riaditeľa v banke, a že on mu peniaze odovzdá," opisuje prípad Kováčiková.

Ako pokračovala, podvodník zašiel ešte ďalej a babičke dal k telefónu osobu, ktorá jej jeho verziu potvrdila a spokojná žena odovzdala neznámemu chlapovi 8 000 eur v obálke. ,,Vzápätí však osobne zašla do pobočky banky, kde zistila, že sa stala obeťou podvodníkov," uzatvára hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM