Martin Károly Rôzne

Pohreb mamičky, čo podľahla chrípke: Katku (†29) pochovali v rakve utesnenej silikónom

Slzy a plač. Len v stredu sa príbuzní a známi rozlúčili s Katkou (†29), ktorá podľahla zákernej prasacej chrípke v banskobystrickej nemocnici po tom, ako v Žiari priviedla na svet svoje druhé dievčatko. Katkin odkaz svojim ratolestiam, nemôže azda nikoho nechať chladným...

Ilustračný obrázok k článku Pohreb mamičky, čo podľahla chrípke: Katku (†29) pochovali v rakve utesnenej silikónom
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Katka tesne pred tým ako podľahla zákernej chorobe, s ktorou bojovala, poprosila príbuzných, aby pomáhali jej dievčatkám. "Nedopustite, aby Danielka a Miška vyrastali v smútku, o to vás prosí Katka,“ odznelo podľa portálu Čas.sk v smútočnej reči na pohrebe.

Mladú mamičku pochovali v rakve, ktorá bola utesnená silikónom a kvôli infekčnej chorobe jej telo nemohli vystaviť. Obrad bol civilný a po ňom Katkino telo putovalo na spopolnenie. Na pohreb prišlo dať Katke posledné zbohom množstvo jej známych. Nechýbal ani zronený manžel a Katkina sestra.

Katka podľahla prasacej chrípke po dvojtýždňovom boji. Mladú mamičku s potvrdenou diagnózou chrípky typu A(H1N1) začiatkom februára previezli zo žiarskeho špitálu do banskobystrickej Rooseveltovej nemocnice. Tam bola hospitalizovaná na Oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny. Katka sa nachádzala v umelom spánku a bola na umelej pľúcnej ventilácii. V nedeľu 17. februára však žiaľ svoj boj s ťažkou chorobou aj napriek úsiliu lekárov prehrala.

„Stav pacientky sa napriek prechodnému zlepšeniu náhle zhoršil a počas víkendu ochoreniu podľahla,“ uviedla pre agentúru TASR hovorkyňa Rooseveltovej FNsP Ružena Maťašeje. Z bystrického špitálu pritom dnes prenikla na verejnosť ďalšia smutná správa. V nemocnici zomrel muž nakazený prasacou chrípkou.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM