Šport

Pohronie stojí pred dvomi výzvami: Ideme si po šesť bodov, hovorí odhodlane Urgela

Pohronie čakajú dva dôležité zápasy na domácej pôde za sebou. Tréner hovorí o jasnej ambícii.

Ilustračný obrázok k článku Pohronie stojí pred dvomi výzvami: Ideme si po šesť bodov, hovorí odhodlane Urgela
Zdroj: FK Pohronie

Káder Pohronia čakajú dva zápasy v tesnom slede za sebou na domácom ihrisku. Prvý už tento piatok o 18.00 hodine s Komárnom, druhý v stredu 11. apríla, taktiež o 18.00 hodine so Zvolenom. Zápas s Komárnom, a teda medzi deviatym a dvanástym tímom v tabuľke, sľubuje dramatický súboj. Tréner Pohronia hovorí o jasných ambíciách svojich zverencov.

Cieľ je jasný

„Obidva domáce zápasy chceme určite zvládnuť s víťazným koncom a pripísať si 6 bodov do veľmi vyrovnanej tabuľky. Najbližší súper, Komárno, tak ako aj my, na jar ešte neprehral, takže svoju kvalitu má. My veríme v strelecké prebudenie ofenzívnych hráčov a potom budeme určite úspešní,“ hovorí tréner A-čka Urgela s tým, že na Zvolen ešte nemyslia. „Je to ale mladé mužstvo. Po odchodoch viacerých kvalitných hráčov v zimnom období to však tiež nebude jednoduché meranie síl. Veď od siedmeho miesta všetci hráme o udržanie sa v kvalitnej celoslovenskej súťaži,“ dodáva tréner.

„Osy“ momentálne trénujú v plnej zostave, o tom, koho nasadia v piatkovom dueli, hovorí Urgela tajomne: „O zostave je ešte skoro hovoriť, káder je zdravý, trénujeme všetci. Konkurencia veľká, takže uvidíme podľa aktuálnej športovej formy."

Oba zápasy, ktoré Áčko najbližšie čakajú, sú dôležité a odohrajú sa na domácom trávniku. Body by si teda Pohronie chcelo nechať doma. Na otázku, ako budú tréneri hráčov motivovať, Urgela reagoval: „Myslím si, že ich motivovať netreba. Už samotná 2. liga musí byť pre nich výzvou a hrať na našom novom štadióne pred domácimi divákmi ešte väčšou,“ dodáva ďalej tréner Rasťo Urgela.

Trebišov bol veľkou skúškou

Nedávno chlapi z Pohronia absolvovali náročný zápas, ktorému rozhodne neprialo počasie. O ostatnom súboji so Slavojom Trebišov Urgela skonštatoval: ,,V Trebišove sa hralo na ťažkom podmočenom teréne na hranici regulárnosti, pretože na viacerých miestach stála voda. Za neustáleho dažďa sme, myslím si, podali zodpovedný a obetavý výkon. Domáci si vypracovali asi len jednu veľkú príležitosť za celých 90 minút, my sme ich mali hneď niekoľko. Bohužiaľ, nám nebolo súdené dať gól, tak musíme byť spokojní s remízou 0:0. Chceli sme určite viac…“

Fanúšikov futbalu pozývame na piatkový zápas o 18.00 hodine s KFC Komárno na Mestskom futbalovom štadióne v Žiari nad Hronom a druhý, dohrávku 19. kola, v stredu 11. apríla s MFK Lokomotíva Zvolen, taktiež o 18.00 hodine.

Zdroj: FK Pohronie
Zdroj: FK Pohronie
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM