Barbara Dallosová Futbal Šport

Pohronie vo Fortuna lige? Naše áčko predstavilo nových hráčov aj veľké plány

Klubu po úspešnej jeseni nechýba sebavedomie. Do jarnej časti nastupuje so šesticou nových hráčou i odvážnymi plánmi.

Ilustračný obrázok k článku Pohronie vo Fortuna lige? Naše áčko predstavilo nových hráčov aj veľké plány
Zdroj: FK Pohronie

FK Pohronie má za sebou mimoriadne úspešnú jesennú časť. Meno klubu je čoraz zvučnejšie a ako naznačujú jeho predstavitelia, ambície nášho áčka siahajú ešte vyššie. O prípravách pred jarnou časťou, nových hráčoch aj plánoch šplhať do vyššej súťaže, hovorili zástupcovia klubu na tlačovej konferencii.

Pohronie mieri vysoko

Predseda správnej rady FK Pohronie Bohumil Glezgo uviedol, že Pohronie si svoje meno v najvyššej lige predstaviť vie. Podľa jeho slov nič nie je nemožné, klub po jesennej časti svietil v čele tabuľky a prekvapiť môže znova.

,,Po minulé obdobia sme dostávali otázky – zachránite sa? Nie je dnes krajšie pýtať sa – postúpite? Sme športovci a hráme o špicu. Môžem prehlásiť, keby sme ostali na postupovom mieste, určite pôjdeme do I. ligy. Už dnes sa na to pripravujeme. Hľadáme ďalšie možné zdroje, ktoré budú potrebné a tiež potrebujeme dobudovať štadión, ako napríklad vyhrievanie či kapacitu. Už dnes však hľadáme také riešenia, aby sme boli v prípade postupu na to pripravení. Takže pre fanúšikov máme odpoveď – určite áno, chceme postúpiť do I. ligy. Ale musíme skončiť na postupovom mieste. Preto ideme na to len a len športovou stránkou," ozrejmil Glezgo.

Káder doplní aj syn známeho trénera

Kabínu po úspešnej jeseni opustilo niekoľko hráčov. Šesticu odídencov nahradia v zostave nové i staronové tváre. Ako vymenúva tréner Rastislav Urgela, do Podbrezovej odišli Paraj, Špyrka a Pavúk, Ďungel je aktuálne v druholigovom poľskom tíme, Frimmelovi končila zmluva a odišiel hrať do Skalice. S Litwiakom sa klub rozlúčil, keďže sa v jesennej časti nepresadil.

Nových hráčov malo Pohronie podľa slov Urgelu vytypovaných už v jesennej časti. „Verím, že budú adekvátnou náhradou za odídených hráčov. Zo Skalice k nám prišiel Patrik Abrahám, náš staronový hráč. Janka Dzúrika sme si vyhliadli v Tatrane Prešov, je to hráč s ligovými skúsenosťami, tak verím, že bude vhodným doplnením kádra a nahradí nám v strede poľa Reného Paraja. Potom tu máme štyroch mladých chlapcov. David Hrnčár zo Slovana Bratislava, to je futbalové meno, jeho otec je výborný tréner aj hráč s úspešnou kariérou. Z Dunajskej Lužnej k nám prichádza David Kondrlík, hrotový útočník, z Novohradu Lučenec Stefan Višić, 21-ročný srbský ofenzívny krídelník a z Podbrezovej Jakub Sedláček. Prajem chlapcom, aby boli hlavne zdraví, aby mali dobrú športovú formu, vyhýbali sa im zranenia a pomohli nám v jarnej časti," uzatvára Urgela.

K hernému štýlu, s akým chce Pohronie vstúpiť do novej sezóny, sa vyjadril tréner Milan Nemec. Podľa Nemca spôsob hry priniesol úspech na jeseň a klub naň teda staví opäť. ,,Nechceme meniť našu koncepciu, slávila úspech," uviedol.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM