Barbara Dallosová Rôzne Správy

Pokazená sezóna? Žiarske kupko museli aj zavrieť, teraz svitá nádej

Plážové kúpalisko sa pripravuje na horúce dni. Doposiaľ sezóna veľmi úspešná nebola, kúpalisko museli na niekoľko dní i zatvoriť.

Ilustračný obrázok k článku Pokazená sezóna? Žiarske kupko museli aj zavrieť, teraz svitá nádej
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Plážové kúpalisko v Žiari nad Hronom otvorilo tohtoročnú sezónu 16. júna. Už pár dni potom ale muselo svoje brány zatvárať. Počasie kúpalisku neprialo, ako však hovorí správca Igor Korbela, zmeniť by to mohli práve nasledujúce dni, ktoré majú byť podľa predpovedí horúce.

,,Na väčší počet návštevníkov sme pripravení personálne i po všetkých stránkach. Otváracie hodiny meniť nebudeme, aj počas horúcich dní fungujeme od deviatej do siedmej. Pred deviatou aj tak ešte nechodia návštevníci, takto je to postačujúce," vysvetľuje Korbela.

Doterajšiu časť sezóny hodnotí správca kúpaliska z pohľadu návštevnosti ako slabú. ,,Pre chladné počasie bolo kúpalisko v ešte v júni osem dní zatvorené, v júli sme museli zavrieť na päť dní. Také zlé leto sme dávno nemali, ale dúfame, že v najbližších týždňoch, ktoré majú byť veľmi teplé, to dobehneme," skonštatoval Korbela.

Kúpalisko pod Šibeničným vrchom býva otvorené do konca leta, s nástupom chladnejšieho počasia ho vystrieda krytá plaváreň. Len v polovici júla sa pridalo k ponuke kúpalísk v regióne i termálne kúpalisko v Sklených Tepliciach, ktoré do tohto roka neprevádzkuje obec, ale miestne termálne kúpele. Vodný raj vo Vyhniach spustil sezónu už od začiatku júna, kremnické kúpalisko zostáva i tento rok zatvorené.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM