Filip Chudý Krimi

Policajti prezradili viac o nehode motorkára (†38) pri Kremnici: FOTO priamo z miesta

Ako sme vás už informovali, pri Kremnici sa odohrala tragická dopravná nehoda, o ktorej prinášame nové skutočnosti. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Policajti prezradili viac o nehode motorkára (†38) pri Kremnici: FOTO priamo z miesta
7
Galéria

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová informovalaa, že polícia v Žiari nad Hronom začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenie. „V nedeľu 12. augusta o 15:55, došlo na ceste I/65 pri Kremnici k dopravnej nehode, pri ktorej zomrel motocyklista. 38-ročný vodič motocykla zo Seliec, viedol motocykel YAMAHA MT09, po ceste v smere od Kremnických Baní na Kremnicu a počas klesania a prejazdu pravotočivou zákrutou v úseku, kde je zvislou dopravnou značkou stanovená najvyššia dovolená rýchlosť na 50 km/h, prešiel s motocyklom do protismeru, kde čelne narazil do oproti idúceho vozidla PEUGEOT 5008, ktoré viedla 20-ročná vodička z okresu Martin,“ opísala nehodu.

„Pri dopravnej nehode motocyklista utrpel ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol. Vodička bola na mieste jednorázovo ošetrená. U vodičky alkohol zistený nebol, prípadná prítomnosť alkoholu u motocyklistu bude skúmaná počas nariadenej súdnej pitvy. Na vozidlách vznikla škoda odhadnutá na 15 000 eur. Na mieste bol prítomný aj súdny znalec z odboru cestnej dopravy a nehoda je v štádiu vyšetrovania,“ povedala krajská policajná hovorkyňa.

Tá ďalej uviedla, že v uplynulom týždni došlo v Banskobystrickom kraji k štyrom smrteľným dopravným nehodám. „Preto apelujeme na všetkých účastníkov cestnej premávky k zvýšenej opatrnosti. Ľudský život je neporovnateľne cennejší, ako rýchla a neopatrná jazda na aute či motorke,“ dodala.

Tragická nehoda motorkára pri Kremnici: Zábery zo smutnej udalosti
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM