Barbara Dallosová Krimi

Policajti v kraji pred sviatkami dvíhajú varovný prst: Budú nekompromisní!

Muži zákona budú mať aj počas sviatkov oči na stopkách. Čítajte, aké majú plány.

Ilustračný obrázok k článku Policajti v kraji pred sviatkami dvíhajú varovný prst: Budú nekompromisní!
Zdroj: TASR

Veľká noc je časom sviatočným, ale aj časom hodovania, návštev, popíjania a presúvania sa od rodiny k rodine po slovenských cestách. Muži zákona sú teda už vopred v strehu a pripravujú sa na frekventovanú premávku. Ako informovala krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková, policajti v Bankobystrickom kraji chystajú špeciálne bezpečnostné opatrenia.

Policajti varujú

,,Zameriame sa prevažne na usmerňovanie premávky na hlavných cestných ťahoch, zvýšime dohľad aj na nehodových miestach, rizikovejších úsekoch a tiež tam, kde očakávame zvýšenie intenzity v cestnej premávke najviac. Pozornosť polície bude venovaná najmä vodičom motorových vozidiel, ich disciplíne a ohľaduplnosti na cestách, ale bez povšimnutia nezostane ani správanie sa ostatných účastníkov na cestách, ktorými sú chodci, cyklisti či motocyklisti," vysvetlila Kováčiková.

Ako pokračovala, prioritou bude ale eliminovanie jazdy pod vplyvom alkoholu. ,,Vodiči pod vplyvom alkoholu v žiadnom prípade nepatria na cesty. Jazda v opitosti nad jedno promile je trestným činom, za ktorý hrozí až ročné väzenie. Takéto prípady budú policajti riešiť nekompromisne," zdôraznila hovorkyňa.

Dvanásť vyhasnutých životov

Čísla od policajtov hovoria až o 317 dopravných nehodách na cestách kraja od začiatku roka. Podľa Kováčikovej pri nich prišlo o život 12 ľudí, 32 osôb sa zranilo ťažko a 130 účastníkov utrpelo ľahké zranenia. ,,Čo sa týka dopravných nehôd pod vplyvom alkoholu, týchto prípadov evidujeme za prvý štvrťrok až 37. Apelujeme na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa v preplnených uliciach navzájom rešpektovali, dodržiavali dopravné predpisy a predchádzali tak nešťastiam na cestách," dodáva na záver policajná hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM