Barbara Dallosová Správy

Policajtom došla trpezlivosť: Špeciálna dvojdňová kontrola na našich cestách

Polícia v Banskobystrickom kraji chystá špeciálnu kontrolu. Počas dvoch dní sa muži zákona zamerajú špeciálne na dve veci.

Ilustračný obrázok k článku Policajtom došla trpezlivosť: Špeciálna dvojdňová kontrola na našich cestách
Zdroj: TASR

Keďže polícia v Banskobystrickom kraji za obdobie 7 mesiacov roku 2018 zaznamenala zvýšený nárast dopravných nehôd, kedy bol vinník nehody pod vplyvom alkoholu, v nedeľu (19.8.) a v pondelok (20.8.) polícia v Banskobystrickom kraji vykoná osobitnú kontrolu. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Ako upresňuje polícia, v nedeľu bude kontrola zameraná na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky vodičmi motocyklov, predovšetkým bude zameraná na kontrolu základných povinností vodičov, spôsob jazdy, ale aj zákaz požívania alkoholických nápojov. V pondelok sa zas policajti pri kontrole zamerajú na všetkých vodičov a to najmä na zákaz požívania alkoholických nápojov.

,,V 32. týždni polícia v Banskobystrickom kraji zistila spolu 2281 priestupkov, z toho 1088 priestupkov bolo za rýchlosť jazdy a v 46 prípadoch bol u vodičov a cyklistov zistený alkohol. V tomto týždni sme zaevidovali 30 dopravných nehôd, pri ktorých 4 osoby zomreli, 15 osôb sa zranilo z toho 3 ťažko," odôvodňuje špeciálne kontroly Faltániová. Ako dodáva, od začiatku roka 2018 do 12. augusta polícia v kraji eviduje 863 dopravných nehôd, 13 usmrtených osôb, 94 ťažko zranených osôb a 382 ľahko zranených osôb.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM