Rôzne Správy

Poľovnícka prehliadka so zvláštnosťou: Uvidíme aj trofej lutilského vlka

Na výstave majú najväčšie zastúpenie trofeje jeleňov, nájdu sa ale aj tri trofeje jazveca, dve trofeje líšky a spomínané trofeje vlka.

Ilustračný obrázok k článku Poľovnícka prehliadka so zvláštnosťou: Uvidíme aj trofej lutilského vlka
Zdroj: TASR

Dva kusy trofejí vlka ozvláštňujú tohtoročnú chovateľskú prehliadku poľovníckych trofejí, ktorú počas nasledujúceho víkendu sprístupnia v barokovej sýpke Múzea vo Svätom Antone.

,,V posledných rokoch sa v regióne táto šelma nevyskytovala často. Z dvoch trofejí je jedna ohodnotená bronzovou medailou, vlk bol ulovený v poľovníckom revíre Kozelník. Druhá trofej pochádza z poľovníckeho revíru Lutila," priblížila Jana Slaná z tunajšieho múzea.

Ako ďalej uviedla, na prehliadke bude vystavených spolu 926 trofejí ulovených v okresoch Banská Štiavnica, Žiar nad Hronom a Žarnovica v sezóne 2018 a január 2019.

Na výstave majú najväčšie zastúpenie trofeje jeleňov – 497 kusov, nasledujú trofeje srncov – 256 kusov, muflónov – 39 kusov, danielov – 29 kusov a diviakov – 98 kusov. Vystavené sú však aj tri trofeje jazveca, dve trofeje líšky a spomínané trofeje vlka.

,,V porovnaní s predchádzajúcimi rokmi je nárast trofejí jeleňov približne o 40 kusov a trofejí diviakov o 30 kusov. Ostatné trofeje sú porovnateľné s počtom v predchádzajúcich rokoch. Čo sa týka medailového ohodnotenia, výrazné odchýlky neboli zaznamenané – teda medailové trofeje sa pohybujú na rovnakej úrovni," zhodnotila aktuálny ročník prehliadky Slaná.

Chovateľskú prehliadku poľovníckych trofejí sprístupnia v barokovej sýpke v nedeľu 17. marca o 10. hodine. Trofeje budú pre verejnosť k nahliadnutiu do 29. marca.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM