Barbara Dallosová Kultúra

Ponuku kremnického múzea ozvláštni novinka: Workshop s prvkami arteterapie

Kremnické Múzeum mincí a medailí láka na letný program i tento rok. Novinkou budú kreatívne workshopy a prvkami arteterapie...

Ilustračný obrázok k článku Ponuku kremnického múzea ozvláštni novinka: Workshop s prvkami arteterapie
Zdroj: TASR

Kremnické Múzeum mincí a medailí otvorí sériu letných aktivít podujatím na dlhodobej výstave Pôvab kameninových záhrad s názvom Čaro keramiky. Pestrý program čaká na návštevníkov v sobotu 16. júla v čase od 9.00 do 17.00 h.

,,Návštevníci múzea si v tento deň budú môcť vyskúšať prácu na hrnčiarskom kruhu či kreatívne aktivity ako maľovanie hrnčekov, tvarovanie z hliny, skladanie kvetov z papiera. Tí zvedavejší sa dozvedia rôzne zaujímavosti zo života kremnických mešťanov, a popri tom sa budú môcť oddávať osviežujúcej chuti a vôni čerstvého čaju," priblížila Erika Grniaková z múzea.

Novinkou pre návštevníkov je možnosť zúčastniť sa na kreatívnych workshopoch s prvkami arteterapie. Bude ich viesť sochárka a vysokoškolská pedagogička Jaroslava Šicková-Fabrici, ktorá sa špecializuje na arteterapiu – liečbu umením. S manželom – sochárom Jánom Šickom založila a vedie arteterapeutické centrum Terra therapeutica.

Šicková-Fabrici prednášala o svojich skúsenostiach v oblasti arteterapie na univerzitách na viacerých kontinentoch sveta. V Kremnici zrealizuje dva workshopy. Prvý s názvom Hľadanie môjho tvaru sa bude konať o 14.00 h a je určený malým i veľkým, ktorí chcú vyskúšať v hline vyjadriť dynamiku a jedinečnosť svojho života, jeho zmeny a podoby, precvičiť si prepojenie mozgových hemisfér a pomenovať svoje emócie a myšlienky. Workshop Ostrov o 15.30 h bude zameraný na budovanie kohézie, kooperácie, demokracie a tolerancie. Je určený deťom i dospelým.

Na oba workshopy sa možno podľa Grniakovej prihlásiť vopred e-mailom na adrese muzeum@nbs.sk alebo osobne na dlhodobej výstave Pôvab kameninových záhrad.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM