Katarína Reiterová Samospráva

Prekvapenie a ťažké hľadanie slov: Poslanci po kroku Černaja zostali zaskočení

Primátor mesta Ivana Černaja dnes vyhlásil, že odstupuje funkcie. Mesto sa tak ocitlo bez šéfa samosprávy, viesť ho bude viceprimátor Peter Antal. Poslanci mestského zastupiteľstva doslova dolovali slová. Niektorí sa túto informáciu dozvedeli len od nás.

Ilustračný obrázok k článku Prekvapenie a ťažké hľadanie slov: Poslanci po kroku Černaja zostali zaskočení
Foto: Katarína Reiterová

Poslanec mestského zastupiteľstva Michal Žurav (SMER –SD, SNS) nám povedal: „Som prekvapený, dozvedel som sa to pred chvíľou, nemám k tomu čo viac dodať.“

Veľmi podobne reagovala aj poslankyňa Veronika Balážová (SMER –SD, SNS): „Som veľmi prekvapená, túto informáciu som sa dozvedela len teraz od vás. S pánom primátorom v zastupiteľstve pracujem už dlho, poznám ho aj zo školy, kde sme spolu dva roky učili. Som naozaj veľmi prekvapená jeho krokom.“

Prekvapený informáciou o odstúpení primátora bol aj poslanec Rastislav Uhrovič (NEKA) i Ján Vinarčík (SMER-SD, SNS) „Som prekvapený, viac vám neviem povedať, musím si najprv prečítať vyhlásenie primátora,“ povedal poslanec MsZ Ján Vinarčík.

Poslanec Robert Nagy (SDKÚ-DS, SaS) však odstúpenie primátora privítal: „V každom prípade to vítam, pretože už viac ako rok kritizujem prácu pána primátora a mám pocit, že je brzdou pre ďalší rozvoj nášho mesta,“ povedal pre Žiar24 Nagy.

Mesto bude zatiaľ riadiť viceprimátor Peter Antal

Stránka mesta uvádza, že úlohy primátora v plnom rozsahu preberá viceprimátor Peter Antal. Toto zastupovanie sa skončí zložením sľubu novozvoleného primátora. Mesto sa teda ocitlo bez šéfa samosprávy, nasledovať budú predčasné voľby primátora, ktoré vyhlasuje predseda parlamentu najneskôr 90 dní pred ich konaním.

Černaj vo svojom vyhlásení odporúča Petra Antala ako schopného človeka, ktorý dokáže viesť mesto.

Černaj: „V osobe Petra Antala som spoznal človeka s vysokými manažérskymi schopnosťami a morálnymi hodnotami, čiže o najbližšiu budúcnosť mesta nemám obavy. V prípade, že by sa rozhodol kandidovať za primátora a ľudia by mu dali dôveru, bol by to pre Žiar obrovský prínos.“

Vyjadrenie viceprimátora Petra Antala sa nám zatiaľ nepodarilo zohnať.

Černaj svoje rozhodnutie vzdať sa funkcie odôvodnil aj tým, že cíti, že je brzdou ďalšieho rozvoja mesta, keďže necíti dostatočnú podporu v mestskom zastupiteľstve a v ostatnom čase aj u niektorých najbližších spolupracovníkov.

Ešte pred konaním volieb bude zverejnený konečný zoznam všetkých zaregistrovaných kandidátov.

Ďalšie informácie nájdete TU:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM