Správy Samospráva

Poslanci schválili plat primátora Petra Antala: Toľkoto bude brať

Poslanci schválili žiarskemu primátorovi najvyšší možný plat. Ten sa im poďakoval so slovami, že to považuje za ocenenie ich spoločnej práce.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci schválili plat primátora Petra Antala: Toľkoto bude brať
11
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Žiarski poslanci na štvrtkom (16. 4.) zasadnutí mestského zastupiteľstva rozhodovali o plate primátora Petra Antala, ktorý bol v uplynulom volebnom období aj poslancom Národnej rady (NR) SR. S účinnosťou od 1. marca tohto roka mu poslanci schválili plat vo výške 4910 eur.

Hlavný ekonóm mesta Martin Majerník na rokovaní priblížil, že plat primátora je podľa zákona súčinom priemernej mesačnej mzdy zamestnanca v národnom hospodárstve vyčíslenej na základe údajov Štatistického úradu SR za predchádzajúci kalendárny rok a násobku 2,81. Priemerná mesačná mzda zamestnanca v národnom hospodárstve bola vlani vo výške 1092 eur. Takto vypočítaný plat vo výške 3069 eur poslanci primátorovi zvýšili o 60 percent.

,,Plat je schválený v súlade so zákonom a predpismi SR a je navrhnutý tak, ako bol v predošlom období. Náš primátor bol poslancom NR SR a za obdobie, keď bol poslancom, nepoberal plat v plnej výške, ale vo výške minimálnej mzdy. Takže sme sa vrátili k návrhu, ktorý platil predtým, ako sa stal poslancom NR SR," podotkol Majerník s tým, že návrh schválili poslanci jednohlasne.

,,Vnímam to aj ako dôveru, ktorú ste mi týmto dali a aj akési ocenenie toho, čo sme doteraz spoločne dosiahli," reagoval Antal.

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte Facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM