Martin Károly Kremnica

Poslanci znížili primátorke odmeny

Ostatné kremnické mestské zastupiteľstvo malo dramatický záver. Z jedenástich prítomných poslancov podporilo v tajnom hlasovaní uznesenie o 10% znížení odmien pre primátorku deväť poslancov.

Návrh v závere štvrtkového zastupiteľstva predniesla Klára Popová. V texte uznesenia okrem iného poslanci Zuzane Balážovej vytýkajú nezvládnutie situácie vo viacerých prípadoch. „Reagujeme na vlny nevôle Kremničanov, o čom svedčia aj petície pre osadenie preliezky, RTG pracovisko, či projekt na Štefánikovom námestí,“ tvrdí Popová.

Poslanci zároveň primátorku kritizovali za nedostatočnú informovanosť ich samotných, ale najmä občanov. „Týmto kauzám sa mohlo predísť,“ dopĺňa ďalší nespokojný poslanec Maroš Vojtko.

Primátorka sa bránila výpadom zastupiteľov už prezentovanými argumentmi. Navyše nerozumie, ako sa dá informovať viac. „Poslanci majú dvere otvorené na všetky oddelenia mestského úradu,“- bráni sa Balážová. „Pokiaľ mali pocit, že sú málo informovaní, mali mi to povedať. Som prekvapená,“ dopĺňa primátorka.

Primátorka doteraz poberala mesačne 20 %-tnú odmenu, teda 365 €. Zastupitelia jej túto čiastku vo štvrtok o polovicu znížili. Maximálna výška odmien pre primátorov je stanovená na 50 % k platu.

/mak/

Súvisiace články:

http://www.ziar24.sk/news.php?… – Kremnické mamičky protestovali

http://www.ziar24.sk/news.php?… – Röntgen v Kremnici nakoniec zaplatia podnikatelia

http://www.ziar24.sk/news.php?… – Primátorka Kremnice nevylučuje ani referendum o rekonštrukcii námestia

Poslanci znížili primátorke odmeny
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM