Barbara Dallosová Správy

Poslanec a lekár Richard Rišňovský: Toto sú moje obľúbené miesta v Žiari!

Aké časti mesta a okolia obľubujú známe žiarske tváre? Mestský poslanec a lekár Richard Rišňovský nám prezradil, ktoré lokality v Žiarskej kotline mu najviac prirástli k srdcu.

Ilustračný obrázok k článku Poslanec a lekár Richard Rišňovský: Toto sú moje obľúbené miesta v Žiari!
Zdroj: Dnes24.sk

Žiarsky poslanec a súčasne neurológ Richard Rišňovský sa rozrozprával o miestach v našom meste, kde si dokáže vyčistiť hlavu. Nezaprel v sebe obyvateľa mestskej časti Etapa, za ktorej obvod je aj poslancom.

,,Mojou obľúbenou mestskou časťou je Etapa, neviem jednoznačne špecifikovať prečo. Samozrejme, nemalú úlohu zohráva to, že tam bývam, avšak sústreďuje sa tam aj občianska vybavenosť – nemocnica, poliklinika, športoviská (plaváreň, basketbalové ihrisko, umelá tráva na IV. ZŠ, obchody)… Tiež mám dojem, že po IBV je to jedna z najpokojnejších častí mesta,“ povedal o svojej srdcovke Rišňovský.

O pýchach mesta ďalej hovorí: ,,Najkrajším miestom priamo v meste je podľa mňa zrekonštruované námestie, konkrétne pri novej fontáne. Je fajn pozorovať deti ako sa hrajú s vodou, ľudí, ktorí sa tam chodia poprechádzať. Ďalšou časťou mesta, ktorou sa môžeme pochváliť je jednoznačne park Štefana Moysesa s kúpaliskom a našou mini-ZOO – myslím, že mnohé aj väčšie mestá nám môžu závidieť.“

A ktorým smerom to poslanca zaveje, keď si chce od mesta oddýchnuť? Ako sám tvrdí, do prírody sa popri práci dostane málokedy. ,,Do prírody v okolí Žiaru nechodím často, ale ak mám spomenúť najbližšie okolie, tak určite stojí za to vyjsť si na Šibeničný vrch a odtiaľ zísť lesnou cestou po hrebeni smerom k Lutile,kde sa dá zísť lesnými cestičkami, alebo skôr k záhradkám medzi Lutilou a IBV. Tiež je pekná poľná cesta z Lovče do Trubína a do Lovčice. Keď je sucho tak aj na horskom, resp. trekovom bicykli. Nedá sa nespomenúť „Baywatch“ pri Dubníku, na trekový bicykel sú vhodné (aj keď už zďaleka nie v ideálnom stave) asfaltové družstevné cesty medzi družstvami v Lutile, Kosoríne a Janovej Lehote,“ dodal na záver.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM