Katarína Reiterová Samospráva

Poslankyňa Víťazková otvorene: Cesta na železnicu je horšia ako tankodróm

Na ostatnom mestskom zastupiteľstve v Žiari upozornila poslankyňa Stella Víťazková na rozbitú cestu na železničnú stanicu. O jej opravu žiadala už pred niekoľkými rokmi.

Ilustračný obrázok k článku Poslankyňa Víťazková otvorene: Cesta na železnicu je horšia ako tankodróm
Foto: Peter Kováč / Zdroj: Dnes24.sk

„Navštívila som aj starostu obce Ladomerská Vieska, ktorý mi povedal, že táto komunikácia je síce v katastri obce Vieska, ale teleso cesty má v správe vyšší územný celok,“ hovorí poslankyňa Stella Víťazková a dodáva: „Preto som na zastupiteľstve interpelovala, aby sme podnikli kroky na opravu tejto cesty, ktorú využívajú aj Žiarčania a všetci, čo cestujú železničnou dopravou.“

Poslankyňa Víťazková upozornila, že cesta je rozbitá, sú na nej mláky siahajúce z jednej strany vozovky na druhú. „Ak ste teraz niekedy tou cestou išli, tak tankodrom je slabý výraz. Je tam mláka cez celú šírku cesty. Ohlasujú sa aj ľudia, ktorí vyzývajú zastupujúceho primátora, aby niečo s touto cestou robil. Sťažnosti sú pravidelné, ja sama tadiaľ neviem prejsť. Je to asi 200 metrový úsek, ktorý si žiada nevyhnutnú rekonštrukciu,“ dodala Víťazková.

Za pravdu jej dáva aj naša čitateľka Eva Večerová: „Príjazdová cesta k železničnej stanici je v katastrofálnom stave a keďže porušili prípoje MHD k jednotlivým vlakom, rodinných príslušníkov sme nútení dvakrát do týždňa voziť po danej komunikácii. Nato, že sme okresné mesto sa môžeme hanbiť za jedinú príjazdovú rozbitú cestu. Keď dlhšie prší, býva ešte aj zaplavená vodou.“

Kto bude situáciu riešiť?

„Túto cestu vnímam ako problém, napriek tomu, že to nie je cesta v katastrálnom území Žiaru nad Hronom, ale je využívaná najmä obyvateľmi nášho mesta, ktorí cestujú vlakom,“ povedal nám zastupujúci primátor Žiaru Peter Antal, ktorý o probléme s touto cestou vie.

„Využil som posledné zasadnutie ZMOS nášho regiónu, kde bol prítomný aj predseda BBSK Vladimír Maňka a požiadal som ho, aby bola táto cesta zaradená medzi priority pri opravách komunikácií pre tento rok. Prisľúbil mi, že urobí všetko preto, aby táto cesta k prioritám zaradená aj bola. Spolu s obcou Vieska predložíme vyššiemu územnému celku túto požiadavku,“ doplnil Antal, ktorý už dal problémový úsek aj zmerať.

„Je to zhruba 2 000 metrov štvorcových komunikácie a verím, že ten prísľub, ktorý mi bol daný, bude aj dodržaný a táto cesta bude ešte tento rok opravená,“ dodal na záver.

“O tomto probléme vieme už dávnejšie. Cesta síce nepatrí našej obci, napriek tomu sme neboli k problému ľahostajní. Viem, že sa do toho obul aj Peter Antal a som rád, že spolu veci pohneme,” dodal k téme starosta Ladomerskej Viesky, Vladimír Baran.

Tankodrom pred železničnou stanicou
5
Galéria
Foto: Peter Kováč / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM