Barbara Dallosová Rôzne Správy

Posledná lyžovačka? Strediská okolo Žiaru o konci sezóny

Lyžiarska sezóna sa pomaly kráti. V niektorých strediskách v našom okolí máte šancu zalyžovať si už len pár dní.

Ilustračný obrázok k článku Posledná lyžovačka? Strediská okolo Žiaru o konci sezóny
Zdroj: TASR

Marec sa onedlho bude lámať v polovici. Na okolitých svahoch je ešte snehu dosť, lyžiarske streediská už ale majú väčšinu sezóny za sebou. Zisťovali sme, kde a dokedy si ešte užijeme lyžovačku v Kremnických a Štiavnických vrchoch.

Posledné lyžovačky

Stredisko SKI Krahule hlási veľmi dobré podmienky so štyridsiatimi centimetrami snehu. Na Krahuliach máte v týchto dňoch poslednú šancu zalyžovať si. Ako uvádza stredisko na svojom oficiálnom webe, sezóna potrvá do konca tohto týždňa (17.3.).

Najjužnejšie položené lyžiarske stredisko na Slovensku, Salamandra resort, tiež avizuje ukončenie sezóny v najbližších dňoch. Ako uviedla Petra Teplanová zo strediska nad Banskou Štiavnicou, momentálne sa na Salamandri nelyžuje, tento víkend (16.3. – 17.3.) chcú ale svah posledný raz otvoriť.

,,Samozrejme, ak nebude počasie priaznivé, už ani cez víkend lyžovať nebudeme. Ale každopádne by sme chceli ešte otvoriť," dodáva Teplanová s tým, že sezónu v stredisku hodnotia veľmi dobre a z pohľadu návštevnosti patrila medzi najlepšie za uplynulé roky.

Na Skalke chcú lyžovať celý marec

Druhé stredisko pri Kremnici, Skalka arena, má 80 cm vysokú snehovú perinu. Ako pre Žiar24 uviedol Peter Hyža zo Skalka arena, sezónu by chceli potiahnuť ešte celý mesiac.

,,Stále máme veľmi dobré podmienky a snehu je ešte dosť, takže budeme ťahať každý deň minimálne do konca marca. Minulý rok sme končili až prvý aprílový víkend," ozrejmil Hyža.

Sezónu hodnotia na Skalke pozitívne. ,,Nesťažujeme sa, neboli také veľké výkyvy počasia, takže nemôžeme byť nejako dramaticky nespokojní. Len ešte dúfame, že aj tento marec počasie vydrží," uzatvára Hyža.

Radi vycestujete za obľúbeným zimným relaxom aj trošku ďalej? Takto vyzerá slnečná lyžovačka na Chopku.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM